Maddi Temizlik Nedir

Konusu 'Dini bilgiler' forumundadır ve Beyza tarafından 11 Kasım 2013 başlatılmıştır.

  1. Beyza

    Beyza Moderatör

    Maddi Temizliğin Önemi

    Maddi temizlik ve dinen bazı ibadetlerin yapılmasına engel olan necasetten tahareti , hemde sağlıklı ve nezih bir hayat için uyulması gereken beden temizliği gibi fiziği gibi fiziki temizliği kapsar. Bedenimizin , elbisemizin

    Dinimizde temizliğin anlamı çok daha geniştir. Bu nedenle çevre temizliği üzerinde ayrıca durmamız gerekir. Çevreyi kirletmek başkalarını rahatsız etmek, diğer insanlara zarar vermek demektir.Fakat müslüman başkalarına zarar vermeyen , hiç bir canlıyı incitmeyen insandır.Dinimiz, dış temizliğinde olduğu gibi ruh temizliğine de büyük önem verir .Müslüman demek temiz insan demektir. Temiz olanları hem Allah, hem de insanlar sever. Müslüman namaz kılarken Allah'ın huzurunda bulunur. Allah'ın huzuruna çıkmak için beden , elbise ve namaz kılınacak yerin temiz olması gerekir. Dinimiz iç temizliğine de büyük önem vermiştir. Müslümanın dışı temiz olduğu gibi kalbi ve rûhu da temiz olmalıdır

    Beden ve Ruh Temizliği Namazın şartlarından birisi de abdest almaktır. Abdest almakla belirli organlar hergün birkaç defa yıkanmış olur. Bundan başka namaz kılan kimsenin bedeni, elbisesi ve namaz kılacağı yerin de temiz olması gerekir.
    Boy abdesti yapmak yani bütün vücudu yıkamak, gerekli hallerde farzdır. Gerekli olmadığı zamanlarda en az haftada bir defa vücudu yıkayıp temizlemek Peygamberimizin emridir. Peygamber Efendimiz , dişlerin temizliği üzerinde önemle durmuş ve Misvak (diş fırçası) hem ağzı temizler, hem de Allah'ın rızasını kazandırır.
    Peygamber Efendimiz din temizlik üzerine kurulmuştur.

    İslâm dini temizliğe önem vermiş, temizliği dinin yarısı kabul etmiştir (Müslim, Taharet, 1). Bedendeki, elbisedeki ve çevredeki necasetin temizlenmesi ve bunların temiz tutulması anlamına gelmektedir.
    "Temizlik imanın yarısıdır.buyurarak dinimizin temizliğe verdiği önemi belirtmiştir.