Dua Li-iâfi Kureyş Süresinin Okumanın Faydaları

Konusu 'Dua hazinesi' forumundadır ve saadet tarafından 16 Şubat 2017 başlatılmıştır.

1. saadet

saadet Moderatör Admin

Kureyş Süresi

kureys.  süresi.

Li-iâfi Kureyş süresi hakkında ebu'l-Hasen Kazvini şöyle diyor:

"Bir düşmandan ve yahut başka bir şeyden korkan kişi, Kureyş süre-i celilesini okursa bu onu bütün kötülüklerden korur.
    Alimlerden Ebu'l-Hasan Şazeli (k.s) şöyle demiştir: Eğer aç ve susuz kalmamak istersen Kureyş süresini okumaya devam et. Bu nice defalar tecrübe edilmiştir.

Li-iâfi Kureyş süresi sefere çıkarken okumak müstehabdır.
    Ebu Tahir bin Cahşeveyh şöyle der: Bir sefere çıkmak istemiştim. Fakat yol tehlikeli olduğundan korkuyordum. Hayır duasını almak için Kazvini'nin (r.ah ) yanına geldim. Henüz bir şey söylemedin bana şöyle dedi. Kim sefere çıkar, yolda bir düşmandan veyahut vahşi hayvanlardan korkarsa Kureyş süresini okusun. Çünkü o her türlü kötülükten emandır, kurtulmaya vesile olur dedi. Ben bu süreyi okumaya devam ediyorum, bu güne kadar başıma fena hal gelmedi. ( T. Mazhari )

İmâm-ı Rabbâni ( k.s ) şöyle buyurmuştur: Korkulu yerlerde ve düşman memleketlerinde Li-iâfi Kureyş süresini okumanın emniyet ve rahata vesile olduğu tecrübe olunmuş şeylerdir. Her vakitte gündüz veya gece en az 11 defa okumak gerekir.

Bir Hadis-i şerifte Peygamberimiz ( s.a.v) şöyle buyurmuştur: " Kim seferinde bir yere iner, sonra Eüzü bi-kelimâtillâhi't-tâmmâti min-şerri mâ-halak duasını okursa o menzilden göçünceye kadar hiçbir şey ona zarar vermez buyurmuştur.

Son düzenleme: 16 Şubat 2017