Dua La ilahe illa ente subhaneke inni küntü minezzalimin okumanın faydaları

Konusu 'Dua hazinesi' forumundadır ve saadet tarafından 5 Ocak 2019 başlatılmıştır.

1. saadet

saadet Moderatör Admin

La ilahe illa ente subhaneke inni küntü minezzalimin okumanın faydaları

Hz. Yunus Peygamber (a.s) balığın karnında olduğunda bu duayı okumuştur.:
    La ilahe illa ente subhaneke inni küntü minezzalimin
    Anlamı :"Senden başka hak ma’bud yoktur. Seni tenzih ederim. Şüphesiz ki ben zalimlerden oldum"
    Her kim bu dua ile herhangi (meşru) bir işinde, dua edecek olursa Cenab-ı Allah onun bu duasını kabul buyurur.

- Bu duayı günde 40 kere veya en az 3 kere devam eden deprem gibi belalardan kurtulur. Ben öyle bir söz biliyorum ki sıkıntı ve kedere düşmüş bir kimse onu söyleyecek olursa mutlaka o sıkıntı ve kederden kurtulur. O söz, kardeşim Yunus’un sözüdür. Karanlıklar içinde şöyle sesleniyordu:La ilahe illa ente subhaneke inni küntü minezzalimin

"Herhangi bir müslüman bir şey hakkında bu duayı yapacak olursa, mutlaka Allah onun duasını kabul buyurur."

“Sa’d bin Malik (ra.anha), Resül Ekrem (s.a.v.) şunu işittiğini rivayet etmiştir:
    "Aziz ve Celil Allah’ın ismi (öyle bir isimdir ki) onunla dua edilirse, Allah kabul eder. Onunla bir şey istenilirse Allah verir. O isim, Yunus bin Metta’nın yaptığı duadır.”

Başka bir rivayette şöyle buyurmuştur:
    "Herhangi bir hasta bu dua ile duada bulunacak olur da bununla kırk defa halini arzederse, mutlaka kendisine şehid sevabı verilir. Hastalıktan kurtulacak olursa günahları da bağışlanmış olur.

Konuyla alakalı Hz. Muhammed (s.a.v) buyurdular ki: Balığın karnında bulunurken Hz Yunusun yaptığı dua şu idi:" La ilahe illa ente subhaneke inni küntü minezzalimin" Hadisin son kısmında şu cümleler yer alıyor :