Kutlu Doğum Şiirleri Kısa Ey şanlı Nebi! cehalet insanı boğduğu zaman, yetiştin zalime,vermedin aman, adın anılıyor inan her zaman. alemlere Rahmet sevgili nebi! inan ki candan özledik seni, hasretin her an yakar sinemi, hediye bıraktın bana dinimi, minettarım sana ey şanlı nebi! güneşim,ayım,ışığım sensin, sensiz bu dünyayı garip neylesin? Allah'tan sen bize hediyesin. gönlümün sultanı,ey şanlı nebi! sen gideli inan bozuldu bağlar, ümmmetin dertlidir,bağrı kan ağlar senden umut bekler hastalar,sağlar, ey dertlere derman ey şanlı nebi! Necdet erem ------------------------------ Yâ Rasûlallah, eğer Sen, gelmeseydin âleme, Güller açmaz, bülbül ötmez, mechûl esmâ Âdem’e Varlığın mânâsı kalmaz, garkolurda mâteme! Ay desem nûruna, aydan daha parlaksın Sen. Su desem, cümle sulardan daha berraksın Sen. Şaşırıp inci desem, inci de Senden doğuyor. Sade bir katresi deryâ gibi ırmaksın Sen. Gül desem, ey yüce mahbûb, terinin damlası o Neye teşbih edeyim, mahzar-ı levlâksın Sen. Ey Rauf, anneler evlada dönüp bakmazken, Bir Rahimsin ki, bütün aleme kundaksın Sen. Senin aşkın yanar bin bir gönülde, Ateştir Yâ Rasulallah ateştir Alan senden ışık yıldızdır, aydır Güneştir Yâ Rasulallah güneştir Yolun yoldur senin emrin emirdir Uhud, Hayber güneştir, ay Bedir’dir Bilirsin ümmetin artık ne birdir Ne üçtür Yâ Rasulallah ne beştir Ne gün aşkınla gözler pür-elemdir Bizim için gün o gündür dem o demdir Bu âsi ümmetin Türk’tür, Acem’dir Arap’tır Yâ Rasulallah Habeş’tir Bu aşk ancak senin aşkınla kaim Döner Yâ Hak deyip câhil ve âlim Bu Abdullah arar maksudu dâim Eriştir Yâ Rasulallah eriştir. Abdullah Öztemiz Hacıtahiroğlu ------------------------------ Efendimiz Yok senin dünyada bir eşin. Eşi benzeri olmayan bir sevgisin. Olsan sen bizim yanımızda; Doğruyu yanlışı en iyi sen öğretirsin. Biz senin için kapandık secdeye, Adını koyduk her kelimeye. Dünya ne hale geldi şuan ama ; Allah için Senin için karar verdik yürümeye. Ne insanlar gördüm küfür yok yalan yok . Ne insan gördüm faiz yok para yok. Ne insanalar kötülükten haberi yok. Ama senin gibi insan Dünya'da yok. Ufuk Balık ------------------------------ En Sevgiliye!. Sin ey nur, içimize sin!.. Sensin bize O'ndan esin!. Hiç şüphe yok teksin kesin!. En sevgilisi herkesin!.. Ruhum sana aşık, Sana hayrandır Efendim, Bir ben değil alem sana kurbandır Efendim. Ta arşa çıkar her gece aşıkların ahı, Didarına aşık Ulu Yezdan'dır Efendim. Aşkınla Buhurdan gibi tütmekte bu kalbim, Sensiz bana Cennet bile hicrandır Efendim. Kıtmirinim ey Şah-ı Rusül, kovma kapından, Asilere, lütfun yüce fermandır Efendim." Ali Ulvi Kurucu