Namaz Kurban Kesmeye Gücü Olmayan Kişi Ne Yapmalı?

Konusu 'Namaz kılmak' forumundadır ve saadet tarafından 26 Mayıs 2016 başlatılmıştır.

1. saadet

saadet Moderatör Admin

Kurban kesmeyen 6 rekat namaz kılar

Dünya bir imtihandır. Allah (c.c) kullarının burada imtihana ( sınava tabi tutmuştur. Her insan mutlaka sınanmaktadır, imtihan edilmektedir. Önemli olan bu dünyada imtihanı kazanıp onun nimetini ahirette almak ve ondan faydalanabilmektir. Bu da kişinin, kendisini yok dan var eden, ( yaratan) yüce Rabbine karşı güzel zanda, güzel düşüncede olması ile olur.
    "Yarabbi lutfun da hoş kahrın da hoş" diye düşünebilmek ne güzeldir.
    Malı durumu müsait olmayan, hayat şartları ve parasal vaziyeti elvermeyen bir müslüman da, bu mübarek günlerin feyzinden bereketinden faydalanıp ahiret azığı ( manevi sevab) kazanabilir. Bu sevabı kazanabilmek için ne yapmalıdır. İslam büyükleri bu namazın kılınmasını tavsiye etmişlerdir. Kurban kesmeyen bir müslüman 6 rekat namaz kılar.

6 rekatlık namaz nafile namazı nasıl kılınacağı ve neler okunacağı

Bu namazın her iki rekatta bir selam vererek kılınır. Yani ikişer rekat, ikişer rekat olarak kılınır.
    Namaza başlarken gönülden şöyle geçirmeli yani, şu hassas düşünceye ve şu ince tefekkürü yapmalıdır:

"Allah'ım, sana her halimle şükrediyorum, Her hal-ü karımda sana hamd ediyorum. Allah'ım, bu aciz, günahkar kulun, senin rızay-ı şerifin için kurban kesemedi. Kurban keserek senin rızana eremedi. Ancak, maddi kesilen kurban yerine şu naçiz bedenimi huzür-u ilahiyende yere sererek (secdelere kapanarak ) kurban ediyorum. Beni bu naçiz halimle kabul eyle. Beni, bu açiz kulunu da kurban kesen ve senin rızay-ı şerifine eren kulların arasına girmemi nasip-ü müyesser eyle ya Rabbi!
    "diye dua eder.
    kurban kesmeye gücü olmayan kişi ne yapmalı.

Son düzenleme: 20 Temmuz 2019