Kuranı Kerim ve Hadisi şeriflerde Peygamber Duaları

Konusu 'Dua hazinesi' forumundadır ve Adile tarafından 11 Aralık 2014 başlatılmıştır.

1. Adile

Adile Admin

Kur'an'dan dua örnekleri

"Rabbimiz! bize dünyada da iyilik ver, ahirette de ver ve bizleri ateş azabından koru" (Bakara 2 / 201).

"Ey Rabbimiz! Unutulur ya da yanılırsak bizi sorumlu tutma! Ey Rabbimiz Bize, bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme. Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği şeyleri yükleme! Bizi affet, bizi bağışla, bize acı! Sen bizim mevlamızsın. Kafirler topluluğuna karşı bize yardım et " (Bakara 2/ 286)

"Ey Rabbimiz! Üzerimize sabır yağdır, ayaklarımızı sağlam bastır ve şu kafir kavmekarşı bize yardım et" (Bakara 2 / 250).

"Rabbimiz! Bizi hidayete erdirdikten sonra kalplerimizi eğriltme. Bize katından bir rahmet bahşet. Şüphesiz sen çok bahşedensin" (Al-i İmran 3 / 8).

"Ey Rabbimiz! Üzerimize sabır yağdır ve müslüman olarak bizim canımızı al" ( A'raf 7 / 126).

"Rabbim! Gönlüme ferahlık ver. İşimi bana kolaylaştır. Dilimdeki tutukluğu çöz ki sözümü anlasınlar" ( Taha 20/ 25-28)

"Rabbim! İlmimi arttır" (Taha 20 / 114)

"Rabbim! Beni tek başıma bırakma!" (Enbiya 21 / 89).

"Ey Rabbimiz! Eşlerimizi ve çocuklarımızı bize göz aydınlığı kıl ve bizi Allah'a karşı gelmekten sakınanlara önder eyle" ( Furkan 25 / 74).

"Ey Rabbim! Bana bir hikmet bahşet ve beni salih kimseler arasına kat" (Şuara 26 / 83)

"Ey Rabbimiz! Ancak sana dayandık, içtenlikle yanlız sana yöneldik. Dönüşte ancak sanadır" (Mümtehine 60 / 4)

"Ey Rabbim! Beni, bana ve ana babama verdiğin nimetlere şükretmeye ve razı olacağın salih ameller işlemeye sevket ve beni rahmetinle salih kulların arasına kat!" ( Neml 27 / 19)

"Ey Rabbimiz! Bizi ve bizden önce iman etmiş olan kardeşlerimizi bağışla. Kalplerimizde, iman edenlere karşı hiçbir kin bulundurma! Ey Rabbimiz! Şüphesiz sen çok esirgeyicisin, çok merhametlisin" Haşır 59 / 10).

Hz. Peygamberin Dilinden Dua Örnekleri

"Allah'ım! Doğru söyleyen bir dil ve teslim olmuş bir kalp lutfetmeni niyaz ediyorum" (Tirmizi, "Daavat", 23).

"Ya Rabbi! Sen affedicisin. Affı seversin. Beni affet" (İbn Mace, "Dua", 5)

"Allah'ım! Senden hidayet, takva, iffet ve zenginlik niyaz ediyorum" (Müslim, "Dua", 72).

"Ey kalplere egemen olan Allah'ım! Kalbimi dininde sabit kıl" (Tirmizi, "Daavat" , 124)

"Allah'ım Zulmetmekten ve zulme uğramaktan sana sığınırım" (Nesai, "İstiaze" , 14)

"Allah'ım! Günahlarımı, bilgisizlik yüzünden yaptıklarımı, haddimi aşarak işlediğim kusurlarımı, benden daha iyi bildiğin bütün hatalarımı bağışla" (Buhari, "Daavat" , 60)

"Allah'ım! Acizlikten, tenbellikten, korkaklıktan, cimrilikten, ihtiyarlayıp ele muhtaç olmaktan ve kabir azabından sana sığınırım. Allah'ım! Bana sana karşı gelmekten sakınma duygusu kazandır. Nefsimi günahlardan arındır; çünkü onu en iyi arındıracak olan sensin. Nefsimin sahibi ve efendisi sensin. Allah'ım! Faydasız bilgiden, ürpermeyen kalpten, doymak bilmez nefisten, kabul olmayacak duadan sana sığınırım" (Müslim, "Zikir", 73; Nesai, "İstiaze", 13, 65).

"Allah'ım! Senden senin sevgini ve beni sana yakın kılacak herkesi sevmeyi bana nasip etmeni niyaz ediyorum" (Tirmizi, "Daavat", 73).

"Allah'ım! Beni, güzellikler işleyip müjdesine nail olanlardan, kötülük işlediklerinde de bağışlama dileyenlerden eyle!" (İbn Mace,"Edeb", 57)