Kuran Kıyamette Şefaat Eder mi?

Konusu 'Dini bilgiler' forumundadır ve saadet tarafından 13 Şubat 2017 başlatılmıştır.

1. saadet

saadet Moderatör Admin

Kur'an-ı Kerim

Hz. Muhammet ( s.a.v) şöyle buyuruyor:

"Kur'an-ı Kerimi okuyunuz Zira o, kıyamet gününde kendisini okuyanlara şefaatçi olarak gelecektir" ( S. Müslim )

" Oruç ve Kur'an-ı Kerim kıyamet gününde kula şefaat ederler. Oruç der ki: Ya Rabbi ben onu gündüz yemekten, içmekten ve nefsimin arzularından alıkoydum, beni bu kuluna şefaatçi kıl. Kur'an-ı Kerim derki:

Yarabbi, ben bu kulunu gece uykusundan akıkoydum, beni ona şefaatçi kıl
    ( Müsbed-i Ahmed )

Muhakkak Kur'an-ı Kerim şefaat eder, şefaati de kabul olunur. Fakat doğruyu beyan eder ve doğru tastik eder. Kur'an-ı Kerim Kıyamet gününde her kime şahitlik etmezse Allah ( c.c ) onu yüz üstü cehenneme atar."
    ( Ebu Avâne )

" Bu Kuranı okuyun. Çünkü Allah (c.c. ) size her harfine on hasene verecektir. Fakat şunu bilin ki ben size elif, lam, mim bir harftir, demiyorum, Lakin elif, bir harftir, lam bir harftir, mim bir harftir. ( S. Tirimiz )

" Kıyamet gününde Kur'an-ı Kerim ile dünyada iken amel emrettiklerini tutan, yasakladıklarını terkeden Kur'an-ı ehli gelirler. Bakara ve Al-i İmran süreleri bu kişilerin önüne geçerler onun Kuran ehlinden olduğunu beyan ederek onun için mücadele ve onu müdaafe ederler." ( S. Müslim )

İmam Suyuti şöyle der: Kur'an-ı Kerimi Ramazan ayında okumak diğer zamanlarda okumaktan daha faziletlidir. Fakat bu ayda yapılan namaz, zikir, sadaka ve benzeri tüm nafile ibadetler diğer aylardan yapılan bir far gibi olur. Bu ayda yapılan bir farz, diğer aylardan eda edilen 70 farz gibi olur.

Muhammed Tetai şöyle der: Kur'anı ezberden abdestsiz olarak okuyana her harfine on sevap verilir. Abdest ile namaz okursa her harfine 50 sevap verilir. Namaz içinde oturarak okursa her harfine 100 sevap verilir. Kur'an-ı Kerimi yüzüne bakarak okumak bunların hepsinden daha fazla faziletlidir. Kur'an-ı Kerimi dinleyene her harfi için bir sevap verilir.

kuran kerim _1.