Kuran-ı kerim hakkında güzel sözler Elif, Lâm, Râ. Bu Kur'ân öyle büyük bir kitaptır ki, insanları Rablerinin izni ile karanlıklardan aydınlığa, her şeye galip ve hamde lâyık olan Allah'ın yoluna çıkarman için onu sana indirdik. (İBRAHİM/1) Yüce Allah, Kur'âna uyan milletleri yükseltir.Uymayanları alçaltır. (Hz. Ömer (R.A.) Hattatlar yazdılar Kur'an, hayran olur her okuyan, Kıyamete kadar duran, Kitabımdır benim Kur'an. (Demir Hafız Mehmed) Kur'an-ı okuyan kimse için ecir vardır. Onu dinleyenin ecri iki kattır. (Halil b. Ma'dan ) Yol kesenler Kur'an-ı okuyup öğrenince, yol gösterici oldular. (Öyle ise sen de Kur'ana sarıl.) (Muhammed İKBAL ) Kur'an-ı Kerim, ışıkları her köşeye saçılıp yayılan bir güneştir. ( İmâmı Gazalî (K.S.) Tefekkürsüz Kur'an okumada hayır yoktur. (Hz. Ali (R.A.) Kalbin şifası Kur'an okumaktır. (Hz. Ali (R.A.) Cemâlin safhasın açma rakîbe, Önünde kâfirin Kur'an yakışmaz. (Ahmed Paşa ) Değersiz insan Kur'anla değer kazanır. Köleyi, Hakk'a secde ettirerek, yüksek bir insan yapar. (Muhammed İKBAL ) Beşerin derdine derman olur ancak Kur'an, Onsuz artık canavardan da beterdir insan. ( A. Ulvi KURUCU) Kur'an insan nevine son bir haberdir. (Muhammed İKBAL ) Kur'an sıhhatli kalpler için gıdâ; hasta kalpler şifâ dolu bir hakikât ve hayat eczânesidir. (A.Şeref GÜZELYAZICI ) Boş zamanlarında daima Kur'an oku, çünkü insanlığa ilk defa oku diyen, O' dur. (Ali TÜRKMEN) İnsan için Kur'andan daha ulvî bir mîzan yoktur. (A.Şeref GÜZELYAZICI ) Kur'anın Allah kelâmı olduğunu inkâr etmek, mevcut ilimlerin batıl olduğunu ileri sürmek kadar gülünçtür. (Otto Von BISMACK ) İslamiyetin istinatgâhı Kur'andır. Ve Kur'an müslümanın berâtı ve necâtıdır. (M. X. MOREYL ) Kur'an dan başka bütün kanunlar; değil bir topluluğun, bir ev halkının saâdetini bile temin edecek mâhiyetten uzaktır. (Otto Von BISMACK ) Çağımızda Kur'ansız yaşamak; kör, sağır, dilsiz ve şuursuz yaşamaktır. (KNEMATIRUL ) Kur'an-ı Kerim güneş gibidir, Hadisler aya benzer. Hikmetli sözler yıldızları andırır. Ay da yıldızlar da ışığını güneşten alırlar. (Muzaffer COŞKUN ) Cihan, sessiz bir Kur'an, Kur'an da sessiz bir Cihândır. (A.Şeref GÜZELYAZICI ) Hz.Muhammed çağının güneşi Kur'andır. Müslümanların hayatını her sabah o başlatır. O Allah'ın ezeli bir edebiyâtıdır. (KNEMATIRUL) Ben Kur'an-ı her yönden inceledim. Her kelimesinde büyük bir hikmet gördüm. (Otto Von BISMACK )