Kuran hatim duası türkçe Ey dilediğini en doğru yola hidayet eden Allahım! Bize Kuran ın hidayetiyle hidayet ver ! Bize Kuran ın inayetiyle afiyet ver! Bizleri Kuran ın kerametiyle her türlü ateşten kurtar! Kuran'ın şefaatiyle bizi cennetine dahil eyle, Kuran'ın faziletiyle derecelerimizi yükselt! Ey Allahım! Salih amel işlemeyi, kötü şeyleri terketmeyi, iyilik yapmayı, miskinleri sevmeyi nasip eyle. Tövbelerimi kabul eyle, bana rahmet et. bir topluluğa bela vermek istediğin zaman, beni o belaya düşmeden huzuruna al, senin rızana uygun olan şeyleri bize yoldaş, doğru yolu istikametimiz eyle. Bizi maksudumuza eriştir. Tövbelerimizi kabul et, zira sen tövbeleri çokça kabul edensin.[/COLOR][/FONT][/SIZE] Kuran hatim duası türkçe Ey Allahım! Bizi ilim ile rızıklandır, yumuşaklık ile süsle, bize takva nasip eyle, afiyet ile güzelleştir. Ey Allahım! Senden alemlere rahmet, ümmete şefaatçi olarak gönderilen Peygamberimizin hatrına nimetlerinin tamamını, afiyetinin devamını, faydalı ilim, salih amel, hüsnü hatime istiyoruz. Ey Allahım! Bizi ve dinimizi selim kıl. Ölüm esnasında iman ile olmayı nasip et. Ey Allahım! Bizi affet, rahmet et, refik-i a'laya ulaştır. Her şeyin sahibi, kapıları açan, sebepleri yaratan! Bizim affedilmemize sebepler ihsan eyle. Ey Allahım! Bizleri senin emrine uymaya, senin adaletin ile emin olmayı, mahlukata ümit bağlamamayı, sana karşı muhabbet duymayı, senden gayrisini sevmemeyi, senin takdir ettiğine razı olmayı, verdiğin belalara sabır, nimetlere şükretmeyi, seni zikrederken lezzet almayı, kitabın Kur'an-ı Kerim ile ferah bulmayı, gece gündüz sana sığınmayı, dünyadan yüz çevirip ahireti sevmeyi, sana yönelip sana kavuşmak istemeyi, senin kapında yalvarmayı, ölmeye hazır olmayı nasip eyle. "Rabbimiz! Peygamberlerin aracılığı ile bize vaat ettiklerini ver. Kıyamet günü bizi rezil etme. Şüphesiz sen, vaadinden dönmezsin" (Al-i İmran 3/194.) Ey Allahım! Senden seni sürekli zikir eden bir dil, sana şükretme nimetine ermiş bir kalp, sana ibadet etmeye daima hazır bir beden istiyorum. Bizlere hiçbir gözün görmediği nimetlerini nasip eyle. Ey Allahım! Bize fazlü keremin ile lutuf et, belaları bizden defet. Ey Allahım! Bizleri fitnelerden koru, bize gizli nimetlerinden ver, görünen ve görünmeyen ayıplarımızı affeyle, kalplerimizi kin ve hasetten temiz kıl. Kalbimizde kimseye karşı kin bırakma. Ey Allahım! Fakirlikten, zelillikten korkudan sana sığınıyorum. Senin taktir ettiğin bir şeyi kimse geri çevirmez. Senin verdiğin şeyi de kimse engelleyemez. Ey Allahım! Bütün hayır senden, bütün kötü şeyler nefsimizdendir. Ey günahları çokça affeden, Kerim olan Allahım! kabrin karanlığında rahmetin ile bizlere muamele et. Kıyamet gününde, imanın nuru önlerinde kendilerine yol gösteren kullarından eyle. Fazlü keremin ile bizi cennetine koy, Resulullah Efendimiz'e (s.a.v) komşu eyle. Yerin yarılacağı, herkesin Allah'a (c.c.) boyun eğeceği günde bize merhamet et. Korkularımıza selamet ver. Deprem ve yangınlardan bizleri koru. Bizlere vaat ettiğin cennetine ve cemaline nasip eyle. Ey Allahım! Rahmetini daim, verdiğin rızkı bereketli, nimetlerini tamamla rahmetinle bizi cennetine giydir. Kalbimizde bizi sana ulaştıracak bir nur kıl. Sana yaklaştıran salih amelleri işlemeyi nasip eyle. Mahşer günü huzurunda mahcup olan kullarından eyleme. Dünyada rezil, ahirette azaplık olmaktan bizi koru. Cennette bizlere rahmet elbiselerinden giydir. Resul-i Ekrem Efendimiz'in (s.a.v) yüzü suyu hürmetine dualarımızı kabul eyle. Ey Allahım! Bizi tembellik ve gaflet uykusundan uyandır. Ölüm vakti gelmeden ayağımızı sabit kıl. Uzun emelli olmaktan bizi koru. Dünyada salih amel işlemeyi, iman ile ahirete irtihal etmeyi nasip et. Maddi ve manevi hastalıklar üzerimize hücum ettiği zaman bizi muhafaza eyle. Ey Allahım! Korkudan gözlerin yuvasından çıkacakmış gibi açıldığı, ortalığı sessizliğin kapladığı, gecenin geri gelmediği o günde ve ölüm meleği geldiğinde bize rahmet et. Ey Allahım! Bizi kefenleyip kapkaranlık mezara koydukları gün bize yardım et. Ey Allahım! Münker ve nekirin sorularına kolayca cevap vermeyi nasip et. Ey Allahım! Kabirden kalktığımız, dünyadaki malımızın hiçbir fayda vermediği o günde bize yardım et. Sıratta, mizanda ve yüzlerin renginin değiştiği, çocukların bile saçını ağırtan o şiddetli günde bize merhamet et. Ey Allahım! Bizi hidayet üzerine sabit kıl. İstikametten ayırma. Evvelimizde ve ahirimizde afiyet ver. Ahirette şefaat olunanlardan eyle. Ey nimet veren, affeden, karanlığı kaldıran, hükmü en adil olan zulüm edeni hesaba çeken, evveli ve ahiri olmayan Allahım! işlerimizde kolaylık ve rahatlık ver. Ey her şeyin maliki, bütün övgülerin sahibi! Ey yoktan yaratan, yarattığını tekrar dirilten Allahım! Sen Rahman ve Vedud'sün. Ey Allahım! Helal kıldığın şeyler ile haramlardan sakınmayı nasip eyle. Senden başkasına muhtaç eyleme. Ey lutfu gizli olan Rabbim! Korktuğumuz şeylerden bizi emin kıl Ey Allahım! Razı olduğun ve sevdiğin işleri yapmayı bizlere nasip eyle. Her türlü ibadet vehayırlı işleri yapmayı bize nasip eyle. En ufak hatalarımıza kadar bütün günahlarımızı affeyle. Sen en cömert en ikram sahibisin. Peygamberimiz'in Hz. Muhammed (s.a.v) yüzü suyu hürmetine bizi gaflet uykusundan uyandır. Boşa giden zamanlarımızda kaçırdığımız ibadetlerin, boş zamanın eksiklerini tedari etmeyi nasip eyle. Dünyada ve ahirette bütün afetlerden bizi selim ve emin kıl. Ey Allahım! Müslümanların ayağını sabit kıl. Kafirleri darmadağın et. Müminlerin reisine yardım et. Arzu ettiklerinden daha çok hayır ver.Sakındıkları şeylerden daha çok beri kıl. Sen dilediğini yok edersin. Resulullah Efendimiz'in (s.a.v) alinin ve ashabının hürmetine dualarımızı kabul eyle. Ey Allahım! Kabirdekilere, müslümanların geçmişlerine merhamet et. Askerlerimize ve mücahidlerine yardım et. Ey Allahım! Bu hatmi şerifleri okuyan kardeşlerimizin ve yakınlarının bütün dünya ve ahiret sıkıntılarını gider. Hastalarına şifa, dertlilerine deva, borçlularına eda, geçim sıkıntısı çekenlere hayırlı rızık, hayırlı iş, bekarlarına hayırlı eş, çocuğu almayanlara hayırlı evlat, çocuğu olanların evlatlarını en güzel şekilde Kur'an ve Sünnet üzere yetiştirmeleri için kolaylık ver. Amin... Subhane rabbike rabbi'l-izzeti amma yasıfun ve selamün ale'-mürselin ve'l-hamdü lillahi rabbi'l-alemin. el-Fatiha.