Kötü rüya görenin duası Sahabeden Ebû Saîd el-Hudrî [r.anh] diyor ki; Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem’i şöyle buyururken işittim: “Sizden biriniz hoşuna gidecek sevdiği bir rü’ya görünce; bilsin ki güzel rüya Cenab-ı Allah’tandır bu durumda, ‘Elham-dülillah’ [her türlü övgü Allah’a mahsustur] diyerek Allah’a hamd etsin ve rüyasını sevdiği [salih] insanlara anlatsın. Hoşuna gitmediği bir rüya görünce de bilsin ki o şeytandandır sol tarafına 3 kere üflesin, kötü rüyanın ve Şeytanın şerrinden; İmam Mâlik (r.anh)’ten rivayete göre; Hâlid İbnu’l Velîd (r.anh), Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem’e: gelerek “Ben uykuda iken korkutuluyorum, ne yapmamı tavsiye buyurursunuz?” diye sormuş, Efendimiz Aleyhi salatu vesselam'da ona şu duayı okuyup Allah’a sığınmasını tavsiye etmiştir “E’ûzü bi,kelimatil,lâhit,tâmmeti min ğadabihî ve ıkâbihî ve şerri ıbâdihî ve min hemezâti’ş-şeyatîni ve en yehdurûn.” Anlamı: “Allah’ın eksiksiz, tam olan kelimeleri ile O’nun gadabından, ikabından, kullarının şerrinden, şeytanların vesveselerinden ve beni kötülüğe atan beraberliklerinden "yanımda hazır bulunmalarından" Allah’a sığınırım!” [Malik, Şi’r, 4; Taberanî, el-Mu’cemü’l-Evsat, No:931]