Kötü Rüya Görenin Okuyacağı Dua

Konusu 'Dua hazinesi' forumundadır ve Eylül tarafından 9 Şubat 2014 başlatılmıştır.

1. Eylül

Eylül Moderatör

Kötü rüya görenler için dua

Sahabeden Ebû Saîd el-Hûdrî (r.anh) diyor ki; Hz. Muhammed Aleyhi salatu vesselam’i şöyle buyururken işittim: “Sizden biriniz hoşuna gidecek sevdiği bir rüya görünce; bilsin ki güzel rüya yüce Allah’tandır bu durumda, ‘Elhâm-dülillâh’ "her türlü övgü Allah’a mahsustur" diyerek Allah’a hamd etsin ve rüyasını sevdiği salih insanlara anlatsın. Hoşlanmadığı bir rüya görüncede bilsin ki o şeytandandır sol tarafına 3kez üflesin, kötü rüyanın ve Şeytanın şerrinden;

E’ûzü billâhi mineş-şeytânir-racîm

"Kovulmuş şeytandan Allah’a sığınırım" diyerek Allah’a sığınsın ve onu hiç kimseye anlatmasın. O zaman o rüya kendisine zarar vermez.” (Buhârî, Ta’bîr, 3, 46; Müslim, Rü’yâ, 3; Tirmizî, De’avât,52; İbni Mâce, Rü’yâ, 3)

İmam Mâlik (r.a.)’ten rivayete göre; Hâlid İbnu’l Velîd (r.a.), Hz. Muhammed Aleyhi salatu vesselam’e: gelerek “Ben uykuda iken korkutuluyorum, ne yapmamı tavsiye buyurursunuz?” diye sormuş, Peygamberimiz Hz. Muhammed Aleyhi salatu vesselam'de ona şu duayı okuyup Allah’a sığınmasını tavsiye etmiştir:

“E’uzü bi-kelimatil-lahit-tammeti min ğadabihi ve ‘ıkabihi ve şerri ‘ıbadihi ve min hemezati’ş-şeyatini ve en yehdurun.”

Manası:

“Allah’ın eksiksiz, tam olan kelimeleriyle O’nun gadabından, ikabından, kullarının şerrinden, şeytanların vesveselerinden ve "beni kötülüğe atan" beraberliklerinden "yanımda hazır bulunmalarından" Allah’a sığınırım!” (Malik, Şi’r, 4; Taberanî, el-Mu’cemü’l-Evsat, No:931)
    ucurum.