Korku üzerine şiirler Korku Benden Ben korkudan Kaçarım Karanlıkta gölge kovalar gibi Korku benden ben korkudan kaçarım Rüyalarım beni oyalar gibi Uyku benden ben uykudan kaçarım Renkli bir kelebek gibi renklerim Tozlu dumanlı bir yolda beklerim Omuzuma sorumluluk yüklerim Roller benden ben rollerden kaçarım Farklı bir düşünce yada kimliğim İnsan kimliğimden yana benliğim Ben bu dünyalıyım gerçek yerliyim Kuşku benden ben kuşkudan kaçarım Sorumluluk insanlığın başkenti Duyarlılık hak ediyor hürmeti Bir gün fermanımız verilir belki Zulum benden ben zulumdan kaçarım Yüreğimin erimiyor karları Dost şeref’im aşamıyor dağları Doğa denen hayatımın bulvarı Sansür benden ben sansürden kaçarım Şerafettin Muş İnsanlar İnsandan insana insanca duygu İnsandan insana saygı kalmamış İnsandan insana korku ve kaygı İnsanda insancıl olgu kalmamış. İnsanın insana saygısı para İnsan var insancık benzer duvara İnsandan insana sürülen kara İnsan vicdanında sorgu kalmamış. İnsan var insanca yaşamak ister İnsanca bir yaşanacak yer göster İnsanım der insanlardan bin beter İnsanda ilahi korku kalmamış İnsandır Etemi seninde özün İnsanlarda varmı insanca yüzün İnsan anlar insan düşünür sözün İnsanda irade algı kalmamış. İbrahim Etem Ekinci Korku Aldanacaksan sevgilerinde, sâf sevgilerinde İnsanların yalancı gurularına.. Kalacaksan parlak sözlerin etkisinde, Kelimelerinle onlara kapılacaksan, Yaşama! Oyun yapıp oynarlar seni Geceleri aralarında. Şarkı yapıp söylerler dostlarına, Roman gibi okurlar boş zamanlarında. Masal yapıp anlatırlar çocuklarına. Aldanacaksan gecelerinde, kara gecelerinde Aydınlık dünyaların şen insanlarına. Yanılıp içini açacaksan, Derdini gizlemeden durmayacaksan, Yaşama! Saklarlar dinlediklerini En zayıf zamanında vurular seni. Uyduramazsan fikirlerine Başıboş hareketlerini Defe koyup çalarlar seni. Özdemir Asaf Korku Şimdiden Sardı Kurt havası derler sis var ya havada Korkarım gidemem ki dışarsı soğuktur Etrafı sarmışlar çakal kurt tılki de var Yaşamak busa korku şimdiden sardı Kapılarda bekliyor köpek dolu havlıyor Kim kimi kurtarcak köpekler aslan olmuş Yas tutmuş tilkiler kümeste horoz nasıl Yaşamak busa korku şimdiden sardı Boşa havlama artık kurtlar cirit atıyor Eve girdi girecek köpekler yok olacak Nöbet tutu tilkiler aslan payını alacak Yaşamak busa korku şimdiden sardı Navruz korktu yılarca önüne geçen yoktu Ben yalvardım herkese hoşgörü ilaç olur Ağlarken gülen çok vuranları saymadım Yaşamak busa korku şimdiden sardı Zulüm veren insanlar dur kim diyecek Ne ekmişsin yazıldı cezası çok büyüktür Düşenleri kaldırın yukarda allah vardır Yaşamak busa korku şimdiden sardı Nafile korkmanın cezası çok büyüktür Sırt sırta veren yoktur aramakla bulunmaz Zehir olmuş insanlar nezaman düzelcek Yaşamak busa korku şimdiden sardı Sırasınan tükenir iyiler hep tükenir Yolara taş koyanlar bu nesili yokeder El ele vermelidir yoksa sonumuz geler Yaşamak busa korku şimdiden sardı Navruz Kaplan Korku düştü Söyler misin ben seni bilerek kırar mıyım Seni yerleştirmişim sevgilerin asına Kötü düşüncelerle aklını yorar mıyım Bak yine korku düştü yüreğin ortasına Sana olan sevgimi anlatma çabasında Belki yanlışım vardır lafların kabasında Seni kırmam mümkün mü bu aşkın obasında Bak yine korku düştü yüreğin ortasına Bana kırılma aşkım, ben aşkınla yaşarım Bazen uçar giderim konuşurken şaşarım Benim kıblem sanadır, sana doğru koşarım Bak yine korku düştü yüreğin ortasına Bu şekilde bırakıp gidemem ki ben seni Coşari böyle işte tanımadın mı beni İnan bende bulamam senin gibi seveni Bak yine korku düştü yüreğin ortasına İbrahim Coşar Korku Sessizce gelir korku; Hem de ansızın, birden bire. Bir annenin haykırışı olur, Çığlık çığlık iner şehre. Sessizce gelir korku, Herkesin uyuduğu bir anda. Bir ölüm haberi olur, En yakın dostunun başucunda. Sessizce gelir korku, Saklanıp da gecenin içine. Gözlerden yaşlar akıtır, İnsanları takıp peşine…. Nizamettin Özel