Kıyamet Alametleri Nelerdir? Resul-i Ekrem Efendimiz (s.a.v) kıyametin alameti hakkında şöyle buyurmuşlardır: “Kıyametin alametleri şunlardır: İlim ortadan kalkar, cahiller çoğalır, zina ve livata (homoseksüellik) artar, içki içmek yaygın bir hale gelir, kadınlar erkeklerden fazla olur, hatta bir erkeğin eli altında (bakımında) himayesinde elli kadın bulunur.” Nakledildiğine göre Resul-i Ekrem Efendimiz yine şöyle buyurmuşlardır: “Altı büyük şey (aşağıda listelediğimiz) meydana gelmeden kıyamet kopmaz: 1. Veba özellikle (ölümcül) hastalıklar çoğalır. 2. Beytülmukaddes açılır (Kudüs fethedilir). 3. Bütün dünyada ölümler artar. 4. Mal çoğalır, mal hırsı artar, hatta bir kişiye yüz altın verseler, o bunu beğenmez. 5. Araplar arasında fitne çoğalır. 6. Müslümanlar dünyayı ellerine geçirirler. Benî Asfar: hristiyanlar ile sulh antlaşması yapılır. Sonra kafirler ahdini bozup müslümanlara galip gelirler. Benim ümmetimin içinde fitne ve kılıç (düşmanlık) girince kıyamete kadar çıkmaz. İşte kıyamet bunlardan sonra kopar.” Hadis alimleri şöyle demişlerdir: Önce Benî Asfar (Asfar oğulları çıkar ve Frenkler’le (Avrupalılar’la) birleşirler, bütün kafirler ittifak ederek seksen sancakla müslümanlara hücum ederler. Her sancağın altında on iki bin kişi bulunur. Böylece kafirler toplam dokuz yüz altmış bin askerden oluşan bir orduyla saldırırlar. Şunu da bilmek gerekir ki önce Muhammed ümmeti, doğudan batıya her yeri ele geçirip dünyayı kafirlerden alırlar. Ancak üç şehir kalır: İstanbul, Roma ve Ammuriye. Ondan sonra hüküm kafirlerin olur. Şu halde o üstünlük Benî Asfar ile Frenkler’den gelir. Beni Asfar’ın çıkmasından İstanbul’un fethine kadar yedi yıl geçer. Hz. Sevban’ın (r.a) rivayetinde, Peygamber Efendimiz (sav) şöyle buyurmuşlardır: “Ben Allah’ın yaratmış olduğu arzın en üst noktasından, doğu ve batıyı gördüm. Benim ümmetim de oralara ve daha başka şeylere ulaşacaktır.”