Kerahet vaktinde uyumanın zararı nedir?

Konusu 'Manevi Hayatımız' forumundadır ve Lasey tarafından 27 Mayıs 2018 başlatılmıştır.

  1. Lasey

    Lasey Admin

    Kerahette uyumanın hükmü nedir?

    Bir ibadeti geçirdikten ve kaçırmadık tan sonra herhangi bir saatte uyumak haram değildir. Fakat bazı vakitler var ki, onlarda uyumak hoş karşılanmamıştır. Bunlara kerahet vakitleri denir ve bu vakitlerde uyumanın sakıncaları vardır. Kerahet vakitlerinden öneğin sabah namazından sonraki uyku rızkın noksaniyetine ve bereketsizliğine -hadisçe- sebebiyet verir. Zira rızık için çalışmanın en uygun zamanı, serinlik vaktidir. Bu vakitte uyumaklar sünnete aykırı hareket edilmiş olur. Zira, Resul-i Ekrem Efendimiz (s.a.v) bu vakitte uyumazdı.

    Başka bir kerahet vakti ise ikindi namazından akşama kadar olan vakittir ve o vakitte uyuyanların çok sersem kalktıkları görülmüştür. Resul-i Ekrem Efendimiz bu vakitte uyuyan kimseyi kınamıştır.

    Yukarıda anlatılanları dikkate aldığımızda kerahet vakitlerinde uyumanın haram olmasa dahi bütün hayatı bizler için örnek olan Resul-i Ekrem Efendimiz'in (s.a.v) sünnetine aykırı olduğu ortaya çıkmaktadır. Aslına bakarsak bu vakitlerden birisi çalışıp dinç olma vakti, diğeri de uyuyan insanın iyice sersemlediği bir vakittir. Kısaca bu uykular en azından sünnete aykırıdır.