Kefir Nedir?-Kefir neden oluşur?

Konusu 'Dini bilgiler' forumundadır ve Beyza tarafından 8 Mayıs 2013 başlatılmıştır.

  1. Beyza

    Beyza Moderatör

    Kefir mayası neden oluşur ?


    Kefir Kefir taneleri ile elde edilen Kafkas orjinli etilalkol ve laktik Asit fermantasyonlarının bir arada oluştuğu tarihi geçmişi olan bir süt içeceğidir. Kefir çok karışık mikrobiyolojik yapıya sahiptir. Boyutları 05-3 cm arsasında değişir ve fındık yada Buğday tanesi büyüklüğünde beyaz beyaz-sarı arasında renklerde küçük karnabahar veya patlamış mısır görünümündedir.İnsanlar kendi hücrelerinin 10 katı sayıdaki (100 trilyon) faydalı bağırsak mikrobu ile ortak bir yaşam sürdürmektedir. Faydalı bağırsak mikropları (probiyotikler) çeşitli yararlarının yanında dış ortamdan gelen zehirli Maddelerin kana geçmesini engelleyen koruyucu bir bağırsak tabakası oluştururlar. Bağırsaktaki Sağlıklı mikrop dengesinin zararlı mikroplar lehine değişmesi yani bağırsaktaki mükemmel dengenin bozulması çok sayıda ivegen ve müzmin hastalığa yol açar.
    Son yıllarda rafine gıdaların tüketimindeki artışa paralel olarak turşu kefir boza çeşitli salamuralar gibi geleneksel Fermantasyon gıdalarının az tüketilmesi süt ve yoğurt gibi fazla tüketilenlerin ise ekşimesin ya da kesmesin diye pastörize edilmesi ya da Antibiyotik katılması vücudumuzun mükemmel probiyotik dengesini alt üst etmiştir.
    Probiyotik - Prebiyotik

    Kefir Yeterli miktarda yenildiğinde insan ya da hayvan sağlığını olumlu yönde etkileyen mikroorganizmalara probiyotik denir.
    Kefir Bağırsaktaki bazı mikroorganizmaların çoğalmasını artıran ve/veya aktivitesini uyaran ve insan ya da hayvan sağlığını olumlu yönde etkileyen maddelere (besinsel lifler gibi) prebiyotik denir
    Probiyotikler = yararlı bağırsak mikropları ( bakteriler ve mantarlar )
    Erişkin bir insan bağırsağında 100 trilyon (15 kg) faydalı bakteri ve mantar bulunur. Bu rakam insan hücre sayısının 10 katı kadardır.
    Sayıları 400’ün üzerinde olan bu bakteriler ve mantarlar normal bağırsak florasını oluştururlar.
    Bu bakteriler ve mantarlar 300 m2 büyüklüğünde bir yüzey oluşturan bağırsak sümüksü zarını koruyucu bir tabaka şeklinde döşer.