Kaside-i Bürdenin Fazileti Bûsırî Hazretleri'ne ömrünün sonuna doğru felç hastalığı geldiğinden, bedeninin yarısı hareketsiz kaldı. Yüce Allah'a, hastalığına şifa vermesi için Rasulüllah'ı vesile edip çok dua ve niyazda bulundu. İnsanların en üstünü olan Peygamberimiz Efendimiz'i (s.a.v) öven meşhur kasidesini hazırladı. Rüyasında Allah Resulü'nun isteği üzerine bu kasidesini okudu. Rasulüllah Efendimiz bu kasidesini çok beğendi. O kadar hoşuna gitti ki, üzerinde bulunan mübarek hırkasını çıkanp Bûsırî'ye giydirdi. Bedeninin felçli yerlerini de mübarek elleriyle sığadı. Uyandığında vücudunu tam olarak sağlığına kavuşmuş buldu. Ayrıca Peygamber Efendimiz'in rüyada giydirdiği hırka-i saadet de üzerinde idi. İşte bunun için bu kasideye "Kaside-i Bürde" denilmektedir. Bürde; hırka veya palto demektir Bu bürdenin teberruk için uzun süre korunduğu, felçli hastalara sürülmek üzere elden ele dolaştığı rivayet edilmektedir. Rüya yoluyla da olsa, bir anlık birliktelikten şifaya kavuşan İmam Bûsirî, sevinerek aynı günün sabah namazına giderken, yolda Yüce Allah'ın sevgili kullarından evliya bir zata rastladı. O zat, Bûsırî'ye: "Ey Bûsirî! O kasideni ben de dinlemek istiyorum." dedi. Bûsirî: "Benim kasidelerim çoktur. Hepsini de herkes bilir. Hangisini okumamı istiyorsun?" dedi. O da: "Kimsenin bilmediği, ancak bu gece Resulüllah Efendimiz'e okuduğun kasideyi dinlemek istiyorum." dedi. Bûsırî: ''Bunu daha hiç kimseye söylemedim. Nereden ve nasıl anladın?" deyince, o zat da Bûsırî'nin rüyasını ve kendisine hediye edilen hırkayı Efendimiz S.A.V in kendisini okşayaşını ve sonucunu bir bir anlattı.