Kardeşiz Özdeşiz Bizim yurdumuzu çiçekler sarmış, Yaşamak bir başka güzel yurdumda İnsanlık yücelmiş dıram azalmış, Kardeşlik var benim güzel yurdumda… Dört köşesi nakış nakış örülmüş Sancağa bayrağa selam durulmuş Camiye ezana değer verilmiş, Kardeşlik var benim güzel yurdumda… Birlik ve kardeşlik ilkemiz olmuş, Özgürlük hürriyet ülkemiz olmuş Kuşlar huzur ile yuvayı kurmuş, Kardeşlik var benim güzel yurdumda… Güven sevgi saygı vardır,dostlukta, Kainat ki semah döner boşlukta Yeni güzellikler doğar kuşlukta Kardeşlik var benim güzel yurdumda… Düşmanlara inat dostuz kardeşiz, Öyle bir birlik ki bütün özdeşiz Karanlığa ışık saçan güneşiz Kardeşlik var benim güzel yurdumda… Fatma Alagedik Kardeşlik Dostunu,görebilmek. Her,türlü dostluk türküsüdür. Her,türlü kardeşlik türküsüdür. Kulaklardadır,kardeşlik. Ağızlardadır,kardeşlik. Gözlerdedir,kardeşlik. Kardeşlik,dostluğa uzanan yoldur. Bıçak'a,Silah'a artık dur diyelim. Gelin,dostluğa el verelim. Kardeşçe,kardeş olalım. Gelin,kardeşliğe çağrı yapalım. Çiçek,dolusu olsun bahçeler. Cennet,olsun kainat. Kardeşçe,kardeş olalım. Gelin,kardeşliğe çağrı yapalım. Solmaz,bir gülün ömrü. Koparılır,dalından yüzünü. Gider,geçmiş zaman dünü. Gelin,kardeşliğe çağrı yapalım. Oğuz Aktaş Kardeşlik Yolu İnsana sevgiden çıkmışız yola Dergahtır ocağım açık her kula Hakka adalete vermeden mola Asırlar boyunca sürüp gitmeli Yoktur içimizde fitne hevesi, Boynumda asılı barış künyesi. Kardeşlik dururken kin neyin nesi, Dünyada savaşlar artık bitmeli. Gerçekleri günyüzüne dökersen Çevirip sayfaları iyi bakarsan Şaşırma Siyahla kardeş çıkarsan Irkçılığı beyinlerden atmalı. İnsan isek madem,olsun farkımız, Dos,t dost diye dönüversin çarkımız. Ha siyah,ha beyaz olmuş ırkımız, El ele birlikte halay tutmalı. Zeki Ateş kulak verin ey canlar, Söylerim sözümü Arif’ler anlar. Bitsin kavga kardeş olsun insanlar Ebedi barışlara alkış tutmalı Memet Zeki Ateş Baş Tacım Duydunuz mu beni siz ey insanlar Sizin acınız benim de acımdır. İnsanın derdini tek insan anlar Kardeşlik,dostluk benim baş tacımdır! İki yüzlülükten korkar kaçarım Gelen gidene kalbimi açarım Asla kıskanmam,sevgimi saçarım Kardeşlik,dostluk benim baş tacımdır! Kapımı çalanlar hiç eksik olmaz Dostluk bahçemde çiçeklerim solmaz İhanet edip de kimseler yolmaz Kardeşlik,dostluk benim baş tacımdır! Çakmasın kıskançlık yıldırımları Tebessüm doldursun kaldırımları Dileğim: Dursun insan kırımları Kardeşlik,dostluk benim baş tacımdır! Düşmanca bakışlar eriyip solsun Yüreklerimize sevgiler dolsun Türkiye’mde barış, uygarlık olsun Kardeşlik,dostluk benim baş tacımdır! Latif Karagöz Kardeşiz Tarihte hepimiz kardeştik. Acı da kıvançta birleştik. Hep beraber tarihleştik. Şimdi neden kalleşlik. Adem'den bu yana var insanlık. İslam'dan önce Hıristiyanlık, Hepsinin gayesi kardeşlik. Şimdi neden kalleşlik. Allah'ın bizden istediği birlik. İnsanlığın gayesi barış ve kardeşlik. İslam'la tekamüle eriştik. La ilahe illallah ta birleştik. Şimdi neden kalleşlik. Cahit Karaç