Kanserle Savaş Haftası Hakkında Şiirler Çağın Kabusu Kanser Salıyor dertten derde Çağın kabusu kanser Göze çekiyor perde Çağın kabusu kanser Rüzgar gibi savurur Çağın kabusu kanser Ateş gibi kavurur Çağın kabusu kanser Nice dağlar devirir Çağın kabusu kanser Yarı yoldan çevirir Çağın kabusu kanser Yürekte açar yara Çağın kabusu kanser Beyazı eyler kara Çağın kabusu kanser Teni küle döndürür Çağın kabusu kanser Yuvaları söndürür Çağın kabusu kanser Fırtınayı andırır Çağın kabusu kanser Yürekleri yandırır Çağın kabusu kanser Çaresizliğin adı Çağın kabusu kanser Çektirmektir muradı Çağın kabusu kanser Sigarayla beslenir Çağın kabusu kanser Kadehlerden seslenir Çağın kabusu kanser Bedeni yer bitirir Çağın kabusu kanser Bir gün alır götürür Çağın kabusu kanser M.Nihat Malkoç Kanser Temiz hava bol gıda Bize hayat bağışlar Erken teşhis her zaman Kanseri uzak tutar Çağımız bilim çağı Onu da yenecektir Hastalanan organı Hep iyi edecektir Bilime inanmalı Korkuyu atmalıyız Her kanser haftasında Bunu anlatmalıyız Sait Kırkgözlü Kanserle Savaş Alkol ve sigaradan Çok mikroplar üredi Kirli ve pis havadan Başladı kanser derdi Kanser büyük bir afet Dünyada canlılara Buna el koydu devlet Anlattı insanlara Kanser illeti ile Savaşmalıyız bizde En fazla mikrop ise Sigara ve alkolde Kasım Kaplan Kanser Sen topraktan'mı yeşeriyorsun Sudan' mı havadan' mı yayılıyorsun İnsana bunca acı çektiriyorsun Kanser senin acımasız adın batsın Canlar inliyor Tabib Doktor ne yapsın Ne veba böyleydi nede kolera Acımadın ne gence ne ihtiyara Çaresiz bir dert oldun Doktorlara Kanser senin acımasız adın batsın Canlar inliyor Tabib Doktor ne yapsın Dolaşırsın beyin ilik illede akciğeri Unuturdun canlara veremi ülseri Genç yaşlı sende hiç yok değeri Kanser senin acımasız adın batsın Canlar inliyor Tabib Doktor ne yapsın Göğüsten girer çıkarsın barsaktan Anlamazsın yalvarmaktan yasaktan Öldürüyorsun insanı her fırsattan Kanser senin acımasız adın batsın Canlar inliyor Tabib Doktor ne yapsın Ne ameliyatı var nede ilacı hapı Ne umuda açılan tek bir kapı Faydasız teselli bir kemoterapi Kanser senin acımasız adın batsın Canlar inliyor Tabib Doktor ne yapsın Hacı Timurtaş Kanser'e Erittin adamıküle döndürdün Kıydın canlarınacellatmısın sen Dağ gibi yiğidikıla çevirdin Alan canlarını azrail misin Altmışbeşte babannemi beyninden Amcadayıannem aldın ciğerden Kayın babam gitti safra keseden Kanser söyle bana azrail misin Annem benim ciğerimin paresi Amcamdayım olur baba yarısı İnşallah alırsınbana darısı Kanser söyle bana azrail misin Sevdiklerimbirer birer gittiler Geride olanlar figan ettiler Seni banaşifa diye sattılar Kanser söyle bana azrail misin Kayın babam dağ gibi bir ademdi Oturup sofradabir kuzu yerdi Gitti mitoprağı eler gelirdi Kanser söyle bana azrail misin Osman dayım canımboylu bosluydu Yüzü güleç idi gönlü yaslıydı Kırkyedi doğumlu altmış yaşlıydı Kanser söyle bana azrail misin Amıcam tüccardı para içinde Bir eli yağdaydı ballar işinde Depolarkamyonlarhanlar peşinde Kanser söyle bana azrail misin Annem garibandıçok çalışkandı Acılar içinde derdine yandı Gencecik yaşında yuvasız kaldı Kanser söyle bana azrail misin Babannemküçüktüm koyduda gitti Bağlarda derdine türküler yaktı Sevdiklerim bana hasret bıraktı Kanser söyle bana azrail misin Şimdi duyuyorum gencecik yaşta Zengindefakirde baharda kışta Eriyip biterler her yakarışta Kanser söyle bana azrail misin Asarım ne deyimciğerim yandı Aklıma geldikçehicranım arttı Çaresi bulunmazcanıma yetti Kanser söyle bana azrail misin Tevfik Tükenmez Erken Teşhis Kanserde erken tanı Kurtarır bir insanı Doktorlara giderek Tedavi olmak gerek Önce tedbir almalı Kanseri tanımalı Doktora danışmalı Beraber savaşmalı Tıp artık çok ileri Gelişti teknikleri Ama sakın sen ondan Yoksa olursun candan Kanser bir baş belası Korkma Geldi sırası Her derdin çaresi var Onu da bulacaklar Sakın içme sigara Yoksa düşersin dara Dikkat et hayatına Küsme sonra bahtına Kasım Kaplan