Kafirun suresi okunuşu ve faziletleri

Konusu 'Dua hazinesi' forumundadır ve Adile tarafından 4 Aralık 2012 başlatılmıştır.

1. Adile

Adile Admin

Kafirun suresinin fazileti

Bismillahirrahmanirrahıym .
    Kul ya eyyühel kafîrûn . La a büdü ma ta büdûn . Ve la entüm abidûne ma a büd . Ve la ene abidün ma abettûm . Ve la entüm abidûne ma a büd . Leküm diynüküm vede liye diyn .

Manası:

Habibim , şöyle de: Ey kafirler , ben sizin tapmakta olduklarınıza tapmam . Benim kendisine ibadette Daimi edeceğime de siz kulluk ediciler değilsiniz . Ben zaten sizin taptıklarınıza hiçbir vakit tapmış değilim . Siz de benim kulluk etmekte olduğuma hiiç 1 vakit kulluk ediciler değilsiniz . Sizin dinsel niz size , benim dinsel m bana .

Fazileti:
    -Sevgili Peygamberimiz bu sure-i şerife hakkında buyuruyorlar ki:

"Sure-i Kafirûn u okumak Kur an ın dörtte birini okumaya muadildir ."

"Her kim Sure-i Kafirûn u okursa sanki ona Kur an ın dörtte birini okumuş gibi sevap verilir vede ondan azılı şeytanlar uzaklaşır , o kimse şirkten beri olur vede kıyametin şiddetinden emin olur ."

"Sizi Allah(cc) Teala ya şirk koşmaktan kurtaracak 1 sözcük yi öğreteyim mi ? Uyuyacağınız vakit Kul ya eyyühel kafirûn u okuyunuz ."

"Kul ya eyyühel kafirûn u okuyup yat . Hiç şüphe yoktur ki , şirkten berî olursun ."

-Bir kimse yatarken bu sureyi okur da o gece ölürse , tevhid üzerinde Rabbine kavuşur .