Kadir Gecesinde Hangi Tesbihler Çekilir ? Kadir Gecesi Müslümanlar için en önemli ve kıymetli gecelerden birisidir. Kadir gecesinde çekilmesi gereken tesbihler: “Allahü ekber. Allahü ekber. La ilahe illallahü vallahü ekber. Allahü ekber. Ve lillahil-hamd” Yüz defa “Elem neşrah leke sadrak.” Yüz defa “İnna enzelnahü fi leyletil-kadr.” Yüz defa da Nebiyy-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem EfendimizHazret-i Aişe (r.anh) Validemiz’e öğrettiği şu dua okunup, sonra dua yapılır: “Allahümme inneke afüvvün kerimün tühibbül-afve fa’fü anni” Anlamı: (Allah’ım sen affedicisin, affı seversin, beni affeyle.) Lailahe illallah kim sadakat ile aşk ile Kadir gecesinde bu mübarek kelimeyi üç kere söylerse 1. Yüce Allah (c.c)mağfiretine nail olur. 2.'de cehennemden kurtulur, 3.'de cenneti kazanmış olur. (Et-tuhfetül marziyye) Sübhanallahi velhamdülillahi vela ilahe illahu vallahu ekber vela havle vela kuvvete illa billahil aliyil azim. Bunlar dışında: Hz Aişe (r.anh) şöyle buyurmuştur: Ya Resullulah (sallallahu aleyhi ve sellem) Kadir gecesine yetişirsem nasıl dua edeyim? dedim. Efendimiz şöyle buyurdu; "Allahümme inneke afuvvün kerimün tuhibbül afve fağfü anni" (Allahım sen affedicisin, affetmeyi seversin beni affet.) [Tirmizi] Çekilecek bir diğer tesbih: Laihahe illahül hakimül kerimü sübhane rabbis semavati sebği ve rabbi arşil azim. Nebiyy-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz buyurdu: "Her kim bu duayı 3 kere okursa âdeta Kadir Gecesini idrak etmiş gibi sevaba nail olur."