Namaz Kadir Gecesi Namazı, Çekilecek Tesbihler

Konusu 'Mübarek Günler ve Geceler' forumundadır ve saadet tarafından 7 Haziran 2018 başlatılmıştır.

1. saadet

saadet Moderatör Admin

Kadir Gecesi Namazı,Nasıl Kılınır? Bu Gecede Çekilecek Tesbihler
    Kadir Gecesi Namazı, Çekilecek Tesbihler

kadir.

Kadir Gecesi namazı 4 rekat olarak kılınır.İki rekatta bir selam verilir

-1. Rekatta: Fatiha süresi ve 3 Kadir suresi.
    -2. Rekatta: Fatiha süresi ve 3 İhlas suresi
    -3. Rekatta: Fatiha süresi ve 3 Kadir suresi
    - 4. Rekatta: Fatiha süresi ve 3 İhlas suresi
    Selam verdikten sonra 11 defa
    “Allah-u Ekber , Alah-u Ekber, Lailahe illlahu valahu ekber Allah-u Ekber velillahi hamd” söyler ve daha sonra 100 defa İşrah suresi ( elemneşrahleke ) 100 defa Kadir suresi okunur.

Kadir Gecesi namazı ikişer olarak kılınır. İki rekatta bir selam verilir. Bu namaz en azı iki rekattır. İstediğe göre en fazla 100 rekattır. Hz Muhammed ( s.a.v) salat-ü selam getirilir.

100 defa da Peygamberimizin ( s.a.v) Hz. Aişe annemize öğrettiği şu duâ okuyup ve sonra duâ edilir. “Allâhümme inneke afüvvün kerimün tühibbül-afve fa’fü annî” (Tirmizi)
    Anlamı; Allah’ım sen affedicisin, affı seversin, beni affeyle.

Mümkünse kandil gecesi bir de Tesbih Namazı kılmalıdır.
    7658-6703dcd795bc48dff6e52cc77267cd14.
    Kadir Gecesi İçin Çekilecek Tesbihler

Hz Aişe (r.a) buyurdu ki: Ya Resullulah (S.A.V.) Kadir gecesine yetişirsem nasıl dua edeyim? diye sordum .Efendimiz şöyle buyurdu; “Allahümme inneke afuvvün kerimün tuhibbül afve fağfü anni”
    Anlamı: Allahım sen affedicisin, affetmeyi seversin beni affet.

"Laihahe illahül hakimül kerimü sübhane rabbis semavati sebği ve rabbi arşil azim."
    Hz. Muhammed ( s.a.v) “Her kim bu duayı üç defa okursan sanki Kadir Gecesini idrak etmiş gibi sevaba nail olur.”

-Kim sadakatla aşk ile Kadir gecesinde bu mübarek kelimeyi 3 defa söylerse birincisinde Allah(c.c) mağfiretine nail olur. İkincisinde cehennemden kurtulur, üçüncüsünde cenneti kazanmış olur. (Et-tuhfetül marziyye)

- Sübhanallahi velhamdülillahi vela ilahe illahu vallahu ekber vela havle vela kuvvete illa billahil aliyil azim.