Kadir gecesinde çekilen tesbihler Kadir gecesini Kadr surei celilesi ile öven Allah Azze ve ecelle bu gecede kullarına bin ayda kazanamayacakları mükafatları verecektir. Ancak tam günü belli olmadığından dolayı son on günün tek gecelerini zikir ve ibadetle geçirmek daha iyi olacaktır. Mübarek Kadir gecesinde ibadetlerin yanı sıra tebih ile çeşitli zikirler çekebiliriz. Kadir Gecesinde çekilmesi gereken tesbih dualarını aşağıda inceleyebilirsiniz. Hz Aişe (radıyallahu anha) şöyle buyurmuştur: Ey Allah'ın Resulü Kadir gecesine yetişirsem nasıl dua edeyim? dedim. Oda şöyle buyurdu; "Allahümme inneke afuvvün kerimün tuhibbül afve fağfü anni" Bu duanın manası şu şekildedir: Allahım sen affedicisin, affetmeyi seversin beni affet. (Tirmizi) Çekilecek bir diğer tesbih ise şöyledir: Laihahe illahül hakimül kerimü sübhane rabbis semavati sebği ve rabbi arşil azim. Resul-i Ekrem Efendimiz (sallallahu aleyhi vesellem) buyurdu ki: "Her kim bu duayı üç defa okursan sanki Kadir Gecesini idrak etmiş gibi sevaba nail olur." “Allâhü ekber. Allâhü ekber. Lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber. Allâhü ekber. Ve lillâhil-hamd” 100 “Elem neşrah leke sadrak…” 100 “İnnâ enzelnâhü fî leyletil-kadr…” 100 defa da Resul-i Ekrem Efendimiz'in (sallallahualaeyhi vesellem) Hz. Aişe (radıyallahu anha) Validemiz’e öğrettiği şu dua okunup, sonra dua yapılır: “Allâhümme inneke afüvvün kerîmün tühibbül-afve fa’fü annî” (Allah’ım sen affedicisin, affı seversin, beni affeyle.) Lailahe illallah Kim sadakatli aşk ile Kadir gecesinde bu mübarek kelimeyi üç defa söylerse birincisinde Allah Azze ve celle'nin mağfiretine nail olur. İkincisinde cehennemden kurtulur, üçüncüsünde cenneti kazanmış olur. (Et-tuhfetül marziyye) Sübhanallahi velhamdülillahi vela ilahe illahu vallahu ekber vela havle vela kuvvete illa billahil aliyil azim.