Kadın Hakları Günü İle İlgili En Yeni Şiirler Dünya Kadınlar Günü Her kadın kutsaldır,sakın unutma Kutsal cennet serilmiş o kadına Değer ver kadına,baksın tadına Yaşam tadım adın,kutsaldır kadın Kadın,en zirvede açan kardelen Karlara inat çiçek açar kadın Dağ zirvesi erkek,kadın bir çiçek Yaşam tadım adın,kutsaldır kadın Kadından kadına saygı duyalım Onlara sahip çıkalım sevgiyle Sezgisi güçlüdür sevgisi gibi Yaşam tadım adın,kutsaldır kadın Kadınlar günü kutlu olsun kalpten Her güzelin eli öpülür,inan Saygı sevgim senin olsun,ey kadın Yaşam tadım adın,kutsaldır kadın! Selim Temiz Kadın Kadın tattığımız ilk yüce sevgimizdir, Kadın şefkat,kadın sevgi,kadın temizdir, Yüreklerimize kazılmış birer izdir, Kadın herşeyden önce annelerimizdir Kadın şerefimiz,kadın namusumuzdur, Kadınlarımız,canımız,gururumuzdur, Kadın küçükken temiz ve cici bir kızdır, O küçük kızlar bizim bacılarımızdır. Onlar bizim için gurur kaynağımızdır, Onlar tatlı,nazlı,güzel birer genç kızdır, Birlikte bir elmayız,onlar yarımızdır, Onlar bizim eşimiz onlar karımızdır İki cinsin birbirine ihtiyacı var, Kadın ve erkek birbirini tamamlar, Yoktur kadınların erkeklerden farkları, Erkeklerle eşittir onların hakları. Kadınların hakları zaten her zaman var, Kadınların erkeklerden ne farkları var, Kadın veya erkek hep aynıdır hakları, Cinsiyetlerimiz yaratılış farkları. Mehmet Ali Yapıcı Dünya Kadınlar Günü Şiiri Bugün dünya kadınlar günü Aklıma geldi anamın yüzü Mavi mavi iki gözü Ve hep gülen yüzü Bugün dünya kadınlar günü Kadınlara bir gün yetmez Kadınların çilesi hiç bitmez Kadınların çektiğini kimse çekmez Bugün dünya kadınlar günü Anam, bacım, teyzem Size yetmez 8 Mart günü Her gün sizlere kadınlar günü Alpay Türkoğlu Baş Tacımız Kadınlarımı Kadın kadın olmalı, hep güzel hep tomurcuk; Kadın kadın olmalı, açılmış çiçek değil. Kadın kadın olmalı, sevdası yalan değil; Kadın kadın olmalı, yalancı şeytan değil. Kadın kadın olmalı, çarpan bir yürek için; Kadın ana olmalı, güzel çocuklar için. Kadın bizim baş tacımız, sevgi nedir bilirse; Bazen solmuş çiçektir, değerini bilmezse. Yaşar Ertaç Kadı Hakkı Bak ağlıyor için için, Hani nerde kadın hakları Çalışırız geçim için, Hani nerde kadın hakları Meclislerden yerilmişiz, Aklı kısa görülmüşüz, Hep zorula verilmişiz, Hani nerde kadın hakları Kirmanını eğirmez mi, Hamurunu yoğurmaz mı, Seni beni doğurmaz mı, Hani nerde kadın hakları Tık demeden dövülürüz, Ana avrat sövülürüz, Sık sık evden kovuluruz, Hani nerde kadın hakları Derde yoğa alışığız, Çilelerle buluşuğuz, Birkez gülsek yılışığız, Hani nerde kadın hakları Hatuni'yim ne diyeyim, Bitmezki daha sayayım, Cevap verin de duyayım, Hani nerde kadın hakları Aşık Hatuni Ağlayan Kadın İçin yanar,biliyorum ki senin, Kaderin böylemi ağlayan kadın, Kötümü yazılmış alın yazısı, Sorarsam söylermi ağlayan kadın, Belki babası yok, belki anası, Açarsam belkide kanar yarası, Kalbinde esiyor çöl fırtınası, Yüzün hiç gülermi ağlayan kadın, Bilmem ki bu kadar yakan ne ola, Niye yalnız çıktın bu ıssız yola, Gözyaşın hep akar vermezmi mola, Seni yakan nedir ağlayan kadın. Anlaşıldı ağır gönül yarası, Acı, hasret çeker bitmezki yası, Köyündenmi ayrı yokmu sılası, Beni benden eden ağlayan kadın. Çocuktanmı ayrı,yardanmı ayrı, Yoksullukmu yıktı, yeter be gayrı, Yoksa asıl sebep uzak diyarmı, Sil gözün yaşını ağlayan kadın, Silki gözün yaşı artık kurusun, Gönlünde ki fırtınalar durulsun, Sen annesin,annelerden birisin Umarım mutlusun ağlayan kadın Selahattin Bakır