Kabir Azabından Koruyan Sureler Peygamberimiz bu süreyi her gece mutlaka okurdu. Hz. Cabir’in anlattığına göre, Peygamberimiz (s.a.v), Elif Lam Tenzilü (Secde Süresi) ve Tebarakellezi bi-yedihi’l-mülk (Mülk) sürelerini okumadan uyumazdı. Mülk Süresi’nin en büyük özelliğini Peygamberimiz (s.a.v) şöyle haber veriyor: Mülk Süresi kabir azabına engel olan ve kabir sıkıntısından kurtaran bir süredir.” Sürenin bu yönünü İbni Abbas Peygamberimiz (s.a.v)in zamanında yaşanan bir olayla birlikte şöyle anlatıyor: Peygamberimiz (s.a.v) sahabilerinin bir kısmı, oranın mezarlık olduğunu bilmeyerek bir mezarın üzerine çadır kurdular. Oysa orası bir mezarlıkmış. Mezardaki insan Tebarake Süresi’ni sonuna kadar okudu. Daha sonra Peygamberimiz (s.a.v)gelince sordular: Ya Resulallah, çadırımı bir mezarın üzerine kurdum, oysa ben oranın mezar olduğunu bilmiyordum. Ne var ki orası bir mezarmış, içindeki adam Mülk Süresi’ni sonuna kadar okudu.” Peygamberimiz Efendimiz (s.a.v)şöyle buyurdu: O süre, azaptan koruyucudur. O korkuyu gidericidir, o süre okuyanı kabir azabından emin kılar.