Kabir Azabından Koruyan Sureler

Konusu 'Kuran-ı Kerim ayetleri' forumundadır ve Adile tarafından 23 Ekim 2013 başlatılmıştır.

1. Adile

Adile Admin

Kabir Azabından Koruyan Sureler

Peygamberimiz bu süreyi her gece mutlaka okurdu. Hz. Cabir’in anlattığına göre, Peygamberimiz (s.a.v), Elif Lam Tenzilü (Secde Süresi) ve Tebarakellezi bi-yedihi’l-mülk (Mülk) sürelerini okumadan uyumazdı.

Mülk Süresi’nin en büyük özelliğini Peygamberimiz (s.a.v) şöyle haber veriyor: Mülk Süresi kabir azabına engel olan ve kabir sıkıntısından kurtaran bir süredir.”

Sürenin bu yönünü İbni Abbas Peygamberimiz (s.a.v)in zamanında yaşanan bir olayla birlikte şöyle anlatıyor:

Peygamberimiz (s.a.v) sahabilerinin bir kısmı, oranın mezarlık olduğunu bilmeyerek bir mezarın üzerine çadır kurdular. Oysa orası bir mezarlıkmış. Mezardaki insan Tebarake Süresi’ni sonuna kadar okudu.

Daha sonra Peygamberimiz (s.a.v)gelince sordular: Ya Resulallah, çadırımı bir mezarın üzerine kurdum, oysa ben oranın mezar olduğunu bilmiyordum. Ne var ki orası bir mezarmış, içindeki adam Mülk Süresi’ni sonuna kadar okudu.”

Peygamberimiz Efendimiz (s.a.v)şöyle buyurdu:

O süre, azaptan koruyucudur. O korkuyu gidericidir, o süre okuyanı kabir azabından emin kılar.