Kâbe'nin kapısı niçin yerden yüksek Kabe inşa edildiği zaman kapısı yüksekte tutulmuş Kâbe kapisinin yerden yüksekligi yaklasik 2 metre. (1 metre 97 cm.) Yani ortalama insan boyundan 25–30 cm. daha yüksek . Nihayet gerek Kâbe ziyaret edildiginde, gerekse de çekilen fotograflara göz atildiginda, Kâbe kapisi önünde dua ve niyazda bulunan insanlarin ellerini yukariya kaldirdiginda ancak kapinin esigine dokunabildigi görülür. Kâbe’nin kapisinin yerden neden daha yüksek oldugu konusu kitapta su sekilde yer aliyor. Hz. Ayse, Peygamber Efendimize sordu, Kabe'nin kapisi neden yüksekte? Hz. Ayse rivayet ediyor: “Peygamber Efendimiz(sav)’e sordum: - Kâbe’nin kapisi neden yüksekte kalmis dedim. - Kureysliler, diledikleri kimselerin Kâbe’ye girmelerine izin vermek, istemedikleri kimseleri de engel olmak için böyle yaptilar. Kureys, cahiliyet dönemini henüz geride birakmis olmasaydi ve itirazlarindan çekinmeseydim, Kâbe’nin kapisini yer seviyesine indirirdim” buyurdu. Peygamber Efendimizin cevabinda iki nokta dikkati çekiyor. Birincisi, Kâbe’nin kapisi, anahtarlari elinde bulunduran Kureysliler tarafindan özellikle yüksek yapilmis ki, isteyen herkes içeriye giremesin, ancak diledikleri ve izin verdikleri girebilsin. Buraya girmek bir imtiyaz, birilerine sunulan lütuf gibi algilansin. Ikinci nokta da, her seyin bir vakti saati oldugudur. Zamanindan önce yapilan bazi islerin bir takim hazimsizliklari da beraberinde getirebilecegidir. Benim yukarida satirlardan anlayabildigim budur