K Vitamininin Faydaları Nelerdir?

Konusu 'Kıssadan Hisse' forumundadır ve Eylül tarafından 20 Ekim 2012 başlatılmıştır.

1. Eylül

Eylül Moderatör

K Vitamininin Vücuda Faydaları Nelerdir?

Bizler birçok vitaminin az çok neye yaradığını biliriz yalnız K vitamini hakkında pek bir bilgimizin olmadığını düşündüm ve araştırdım K vitamini nedir ne işe yarar sizlerle de bu bilgileri paylaşmak istedim.

K Vitamini suda çözünmeyen bir vitamin türüdür K Vitamini yağda eriyen bir vitamin türüdür.K vitamini insan vücudunda bağırsakta bulunan bazı bakteriler tarafından üretilmektedir.Bu vitamin türü ışığa karşı hassasdır tam tersine ısıya karşı çok dayanıklıdır.

Ve gelelim K vitaminin faydalarına inanılmaz faydalarının olduğunu sizlerde benimle birlikte öğreneceksiniz.Her vitaminin vücudumuz için birçok faydası olduğunu biliyoruz aynı şekilde K vitamininde büyük ölçüde sağlığımız için oldukça önemi var.

K vitaminin en önem taşıdığı faydası vücudumuzda kanın pıhtılaşmasını sağlamasıdır.Kanama gibi pıhtılaşma gibi sorunlar K vitamini eksikliğinin büyük bir belirtisidir.Ayrıca bu vitamin yeterli miktarda alınmaz ise idrar yollarında sindirim sisteminde ve diş etlerinde kanamalar görülebilir aynı şekilde akciğerlerde ve deride de kanamalar meydana gelmektedir.

Birde şuna deyinmek istiyorum biliyormuydunuz sevgili Anneler yeni doğan bebeklerin geçirdiği sarılıklarının nedenide K vitamini eksikliğinden kaynaklanıyor olabiliyormuş.