İstihare namazının kılınışı ve duası İnsanın kendi yaşamında hakkında bir şeyin hayırlı olup olmadığına anlamak ve bir işaret için yatacağı zaman, Allah rızası için iki rekat istihare namazı kılar. İstihare namazın ilk rekatında Fatiha'dan sonra Kafirun, ikinci rekatında Fatiha'dan sonra İhlas Suresini okur. Namazın sonunda istihare duasını okuduktan sonra abdestli olarak kıbleye doğru dönülerek yatılır. Rüyada beyaz, yeşil görülmesi, o işin hayırlı olduğuna, siyah-kırmızı görülmesi şerre delalet eder. İstihare duasının arapça okunuşu: Allahümme inniestehîruke bi'ilmike ve estekdiruke bikudretike ve es'elüke min fazlikel'azîmi feinneke takdiru vela ekdiru ve ta'lemü vela a'lemu ve ente allamü'l ğuyub. Allahümme in künte ta'lemü enne hazelemra hayrun lifîdînive meaşive akibetiemriev kale a'cili emrive acilihifakdirhu live yessirhulisümme bariklîfîhiev in künte ta'lemü enne hazelemra şerrun lifidînimeaşive akıbeti emrive kale a'cili emrive a'cilihifasrifhu annivasrifnianhü fakdurlil hayra haysu kane sümme erzınibihi(ve yüsemmihacetehu) İstihare duasının anlamı: "Allah'ım! Senin ilminden hayır isterim, Senin büyük ihsanından dilerim. Sen kadirsin ben değilim, Sen bilirsin ben bilmem, gizlileri çok bilirsin. Ya Rabbi, bu iş dinime, yaşayışıma hayırlı ise onu yapmama kuvvet ver, onu kolaylaştır. Onu bana mübarek kıl. Eğer bu iş dinime, dünyama, işlerimin sonuna yaramaz ise onu benden, beni ondan çevir. Vereceksen hayırlısını ver, onunla beni razı kıl."