İslamda kadın ile ilgili hadisler

Konusu 'Hz.Muhammedin hadisleri' forumundadır ve Beyza tarafından 24 Ekim 2013 başlatılmıştır.

1. Beyza

Beyza Moderatör

Dinimiz de kadın ile ilgili hadisler

İbn-i Abbas (r.anhuma)’dan dediki:

“Resulüllah (s.a.v) kadınlardan erkeklere benzeyenlere, erkeklereden de kadınlara benzeyenlere lanet etti.” (Buhari nr:5751, ebu Davut nr:4098, Ahmet b.Hambel nr:3149, Nesei nr:9161)

Alkame bin Ebi Alkame annesinin şöyle dediğini rivayet eder:

"Abdurrahman'ın kızı Hafsa'nın başında, saçını gösterecek şekilde ince bir başörtüsü olduğu halde Hz. Âişe'nin huzuruna girdi. Hz. Âişe başından örtüsünü alarak ikiye katladı, kalınlaştırdı." (Muvatta', Libas:4)

"Hanımının kötü huylarına katlanan erkek, belalara sabreden Hazret-i Eyyüb gibi mükafatlara kavuşur. Kocasının kötü huyuna sabreden kadın da, Hazret-i Asiye gibi sevaba kavuşur." (İ.Gazali)

"En üstün mümin, hanımına, en iyi, en lütufkâr davranan güzel ahlaklı kimsedir." (Tirmizi)

"En iyi Müslüman, hanımına en iyi davranandır. İçinizde, hanımına en iyi davranan benim." (Nesai)

"En iyi Müslüman, hanımına en iyi davranandır. İçinizde, hanımına en iyi davranan benim." (Nesai)

"Hanımına güler yüzle bakan erkeğin defterine, bir köle azat etmiş sevabı yazılır." (R.Nasıhin)

"Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimse değer verir. Onları ancak kötü ve aşağılık kimseler hor görür." (İ.Asakir)

"Hanımının haklarını ifa etmeyenin; namazları, oruçları kabul olmaz." (Mürşid-ün-nisa)

"Hanımını döven, Allah’a ve Resûlüne asi olur. Kıyamette onun hasmı ben olurum." (R.Nasıhin)