İslam dininde haram olan yiyecek ve içecekler nelerdir?

Konusu 'Dini Sorular Ve Cevapları' forumundadır ve Eylül tarafından 22 Şubat 2014 başlatılmıştır.

1. Eylül

Eylül Moderatör

İslamda haram olan yiyecek ve içecekler nelerdir?

İslam dininde haram olan yiyecek ve içecekler hakkında Yüce Rabbimiz Kur'an-ı Kerim Maide Suresi 3. Ayet-i kerime'de şöyle buyurmaktadır:

Hurrîmet aleykumul meytetu veddemu ve lahmul hınzîrî ve mâ uhılle lî gayrîllâhî bîhî vel munhanîkatu vel mevkûzetu vel mutereddîyetu ven natîhatu ve mâ ekeles sebuu îllâ mâ zekkeytum ve mâ zubîha alen nusubî ve en testaksîmû bîl ezlâm[ezlâmî], zâlîkum fîsk[fîskun], elyevme yeîsellezîne keferû mîn dînîkum fe lâ tahşevhum vahşevn[vahşevnî] el yevme ekmeltu lekum dînekum ve etmemtu aleykum nî’metî ve radîtu lekumul îslâme dînâ[dînen] fe menîdturra fî mahmasatîn gayra mutecânîfîn lî îsmîn fe înnallâhe gafûrun rahîm[rahîmun].

Ölmüş hayvan, kan, domuz eti ve Allah'tan başkasının adına boğazlanan (kesilen), boğularak, vurularak, yüksek bir yerden yuvarlanarak veya boynuzlanarak ölen ve de yırtıcı hayvan tarafından parçalanıp yenen hayvan (ölmeden kesilmesi hariç) ve putlar adına boğazlanan hayvanlar ve fal okları ile kısmet aramanız size haram kılındı. İşte bunlar fısktır. Bugün kâfirler sizi dîninizden döndüremedikleri için yeise kapıldılar. Artık onlardan korkmayın, benden korkun. Bugün sizin dîninizi kemâle erdirdim. Ve üzerinizdeki ni'metimi tamamladım. Sizin için dîn olarak İslâm'dan razı oldum. Artık kim açlık tehlikesiyle, günaha meyl etmeksizin zarurette (yemek zorunda) kalırsa, muhakkak ki Allah gafûrdur, rahîmdir. (Mâide suresi Ayet - 3.)