İş Güvenliği Haftası İle İlgili Şiirler BEN MADEN İŞÇİSİYİM Ben yeraltı bataklığında maden işçisiyim. Ekmeğim kömür karası ve ben tanınmaz haldeyim Yüzüm gözüm pas içinde nefes alışlarım kapkara Yüreğime oturan sevda değil kömür tozları Benim bulutlarım öyle derin maviye çalmaz güneşin parlak ışıkları benim karanlığımı aydınlatmaz Çünkü ben maden işçisiyim. Benim bedenim burda bir göçüğe emanet Kimi zaman yaralı kimi zamanda cansız bedenımle Buluşurum günyüzüyle Güneşe hasretimi böyle gideririm Çünkü ben maden işçisiyim. İŞÇİ - İŞVEREN İşveren şefkatli, himayeci, Tıpkı kovandaki bir baş arı… Amirdir, yönetir ana gibi, Sonucu bal gibi bir başarı… İşçiyse çalışkan, itaatkar, Mutludur iyi iş çıkarınca… Örneği yine bir hayvandandır; Bak!Yuvadaki işçi karınca! İŞÇİNİN PARASI Ömrümün başlangıcını bitişine bağlayan Yol mu bu dev vanalar. Geçmişle birlikte yok olan, savrulan gelecek, gülümsüyor gelecek. Ama yinede işçiyim, yinede ellerim yorgun. Para için herşey,para için bu günde para eşittir namus, para eşittir şeref, para eşittir iyilikler ve güzellikler para,para,daha çok para! ama nasıl? yüzsüzsen,şerefsizsen, namussuzsan bile dedim ya babalar babasısın işte paran varsa.