İş bulmak için okunacak dua işe girmeyi kolaylaştıran dualar Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v )den Himmet (İlgi ve Destek) İsteme Salevatı Muhammed Hakki en-Nazili (Kuddise Sirruhü) "Hazinetü'l-esrar” isimli eserinde bu konuda şu malûmata yer vermiştir: İnanan erkek ve kadın Hz. Peygamber (s.a.v)e salat-ü selam ederken kendisini onun yüce huzurunda mülahaza etmeli (rabita üzere olmalı) ve tazim ve ihtiram ile salat-ü selamı hitap yoluyla zikretmelidir. Bu makamda himmet istemek için okuması münasip olan lafızlardan biri de: OKUNUŞU : Essalatu vesselamu aleyke ya seyyidi ya rasülallah. Huz biyedi qallet hileti edrikni. DÜĞÜMLERİ ÇÖZECEK ÖNEMLİ SALAVAT "Ey Allah'ın Resulü! Ey benim efendim! Salat-ü selam senin üzerine olsun! Elimden tutuver, çarem azaldı, bana yetişiver" siğasıdır. Kişi bu siğayı huşü üzere (gönül huzurunu temin ederek), mümkünse ağlayarak tekrar ederken dileği Cenab-ı Allah (c.c.)dan istemeli, Hz. Muhammed (s.a.v) den de Yüce Allah katında kendisine aracı olmasını talep etmelidir. Bu salat-ü selam ile meşgul olan kişi bir yandan da: “Ya Rasülellah! Allah'ın kapısı sensin, senden gayrı kapısı yoktur, ben (günahlar işleyerek) nefsime ve senin sünnetine zulmeden (mübarek yolunun hakkını zâyi eden) biri olarak günahlarımdan kaçar bir halde sana geldim. Nisa Süresi: 64 ayette Cenab-ı Allah (c.c.) Anlamı: 'Eğer gerçekten onlar (günahlar işleyerek) nefislerine zulmettikleri zaman (senin huzurunda tevbe etmek üzere sağlığında veya vefatindan sonra) sana gelseler ve Allah'tan (af ve) mağfiret dileseler, o Rasül de kendileri için bağışlanma talebinde bulunsa, elbette Allah'ı (tevbelerini çokça kabul eden bir) Tevvab ve (lütfuyla kendilerine çok acıyan bir) Rahim olarak bulurlar Ne olur, Sen de benim için istiğfar et ve bu muradımın yerine gelmesi için şefaatçi ol (Rabbime aracım)” diye tefekkürde bulunur. Şeyh İbni Seyfiddîn el-Cibavi (k.s) şöyle diyor ki: “Her kim (zikredilen) bu salat-ü selamı cuma gecesi bin kere okursa ve bir dahaki cumaya kadar her gece bunu bin kere okumaya devam ederse muradına erer ve isteğine kavuşur. İşte bu, hacetlerin görülmesine sebep olacak acayip sırlardandır. Ayrıca bu kişi Peygamberimizi s.a.v)i rüyasında görür.” Şeyh isa el-Beravi (k.s.) şöyle diyorki: “Her kim cuma gecesi bu salat-ü selamı bin kere okursa haceti her ne olursa olsun acilen yerine getirilir, böylece o kişi dünya ve ahiret husüsundaki arzusuna kavuşur. DÜĞÜMLERİ ÇÖZECEK ÖNEMLİ SALEVAT Gerçekten bu şeksiz şüphesiz mücerreb (denenmiş) bir husustur. Kalbin iyice mutmain olsun istiyorsan sen de tecrübe edebilirsin. 'Sirru'lesrar' isimli eserde böylece mezkûrdur (zikredilmiştir).” (Muhammed Hakki en-Nazili Hazinetü'l-esrar ve celiyyetü'l-ezkar, sh:182-183)