İmanı tazeleme duası ve anlamı

Konusu 'Dua hazinesi' forumundadır ve Beyza tarafından 7 Kasım 2014 başlatılmıştır.

1. Beyza

Beyza Moderatör

İman duası türkçe okunuşu ve anlamı

İman Allah'ın birliğine ve Hz. Muhammedin(s.a.v) peygamberline inanmaktır. Ahiret gününde insanlar sırat köprüsünün ilk kısmında imanlardan sual edilecektir. Mümin insanlar; Allah'a ve peygamberine kalbiyle iman eden insanlardır. Bunun için aşağıdaki duaları sürekli okumak gerekir.

Amentü Duasının Okunuşu..

İman Duasının Okunuşu: "Allahümme inna üridü en üceddidel imane tecdiden bir kavli la ilahe illallah Muhammedurresulullah." (Bu cümlenin üç kere tekrar edilmesi müstehaptır.)

İman Duasının Anlamı : "Ey Rabbim, imanımı ve nikahımı, la ilahe illallah Muhammedün Resulullah diyerek yeniliyorum. Benden imanıma aykırı düşecek ne kadar söz, hareket ve fikir meydana gelmişse, hepsine tevbe istiğfar ediyor, pişmanlık duyup af diliyorum. Beni affet, nikahımı da sabit kıl."

Amentü Duasının Okunuşu: Amentü billahi ve melaiketihi,ve kütübihi ve rusülihi ve'l yevmi'l-ahırive bi'l-kaderi, hayrihi ve şerrihi mina'llahi teala ve'l-ba'sü ba'de'l mevt.Haggun, Eşhedü en la ilahe illAllah ve eşhedü enne Muhammeden abdühu ve rasulühü.

Amentü Duasının Anlamı: Ben Allah-ü Te'ala'ya, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, ahiret gününe, kadere ; hayır ve şerrinAllah-ü Te'ala'nın yaratmasıyla olduğuna inandım. Öldükten sonra dirilmek de haktır. Ben şahadet ederim ki, Allah-ü Te'ala'dan başka ilah yoktur. Ve yine şahadetederim ki, Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) O'nunkulu ve peygamberidir.