Nisan Yağmur suyuna okunan dua Pek çok rahatsızlıklara, hastalığa iyi gelen şifalı nisan yağmuru suyu, Nisan ayında yağan yağmurun sağlık için çok faydaları hakkında pek çok hadis de bulunur. İlk nisan ayı yağmuru ne zaman başlıyor. Nisan Yağmuru suyuna okunan dua, Nisan Rumi takvime göre ise, Nisan ayının başlarında itibaren toplansa da, miladi takvimle arasında 13 günlük fark etmesinden dolayı, 14 Nisan ve 14 Mayıs tarihleri arasında yağmur suyu toplayabiliriz. Yağmur suyu hakkında Peygamberimizin Hadisleri Hz. Muhammed Mustafa (sav) şöyle buyuruyor: Kur’an-ı Kerim ve Ezan-ı Muhammedi okunurken,düşman korkusuyla karşılaşınca,yağmur yağarken ve zulme uğrayınca yapılan dualar kabul olunur. ( Teberani) Hz.Enes (ra.anh) dan şöyle rivayet ediliyor: Hz. Peygamber (sav) ile birlikteyken ,yağmur yağmıştı,hemen başını açtı ve “Yağmur Rabbimin yeni yarattığı ve indirdiği Rahmettir”dedi. Başka bir rivayette ise, Hz. Muhammed (sav)’in elbisesini açtığı bildirilmiştir.(Müslim 2/615,Ebu Davud 5/3309) Ebu Hureyre (ra.anh) ve sahabeleri senenn ilk yağmuru yağdığında,gökteki ilk damlalara,(değmesi için)başlarını açarlardı ve Efendimiz (sav) şöyle derdi: -“Yağmur ,rabbimizin en son ,ve yeni yarattığı bir mahluktur ve bereketi en çok olandır.” (Ebu şeyh ,Ahlakun-Nebiyyi 823) Nisan Yağmuru suyuna okunan dualar süreler Ömer ibn Hattâb (ra.anh)’dan şöyle rivayet edilmiştir: ” Hz. Muhammed ( sallallahu aleyhi ve sellem ) buyuruyor: “Cebrail (as) bana öyle bir ilaç öğretti ki, o ilaç sayesinde insanların doktorların ilacına hiç ihtiyaç kalmaz. Eshâbı Kirâm o ilaçtan bize de haber ver Ya Rasulullah dediler: Hz. Muhammed (sav) “Kim yağmur suyundan alır da (bir rivâyette Nisan yağmurundan) Ona; 70 Ayetel Kürsi, 70 Fâtiha süresi, 70 defa İhlâs süresi (kulhüvallahü ehad) 70 defa Felâk süresi 70 defa Nâs Süresini 70 defa tesbih duâsını “Subhanallahi vel hamdu lillâhi ve lâ ilâhe illellâhu vallâhu ekber. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil-azîm.” Sonra yedi gün devamlı olarak sabah akşam birer bardak içiniz. Beni hak Peygamber olarak gönderen Allah Teala’ya yemin ederim ki,Cebrail (as) bana dedi ki; Bu sudan içen kimsenin cesedinden , damarından, sinirinden, etlerinden o kimseye ağrı, acı veren hastalıkları Allah Teala giderir, O kimseye sıhhat ve afiyet verir.