Dua İftitah Tekbirinden sonra yapılan dua

Konusu 'Dua hazinesi' forumundadır ve saadet tarafından 6 Ocak 2019 başlatılmıştır.

1. saadet

saadet Moderatör Admin

İftitah Tekbirinden sonra yapılan dua

Bilmelisin ki (ey kıymetli kardeşim!)Allah bana ve sana merhamet etsin bu konuda Hz. Muhammed (s.a.v) pek çok sahîh hadîs rivâyet edilmiş olup,bunların sahîh olanlarından bazılarını, ezberlenmesi kolay olsun diye senin için seçtim. Allah azze ve celle, beni ve seni onunla amel etmekte muvaffak kılsın.

Bu duâlardan bazıları şunlardır:
    İftitah Tekbirinden sonra yapılan dua.
    Anlamı: "Yüzümü, şirkten hakka yönelerek gökleri ve yeri yaratan Allah'a çevirdim.Ve ben, O'na ortak koşanlardan değilim.Namazım, kurbanım, hayatım ve ölümüm, âlemlerin Rabbi olan Allah içindir. O'nun hiçbir ortağı yoktur. Ben, bununla emrolundum ve ben müslümanlardanım.

Bu duânın yerine şu duâyı okuyabilir:
    Anlamı: "Allahım!Sana hamd ederek, seni her türlü noksanlıklardan tenzih ederim.Adın mübâ rek ve şânın yücedir.Senden başka hakkıy la ibâdet edilecek hiç bir ilâh yoktur."

Dilerse, şu duâyı da okuyabilir:
    Anlamı: "Allah'ım! Doğuyla batının arasını uzaklaştırdığın gibi, beni de günahlarımdan uzaklaştır. Allah'ım! Beyaz elbisenin kirden temiz lendiği gibi,beni de günahlarımdan temizle. Allahım! Beni, günahlarımdan su,kar ve dolu ile (temizler gibi) temizle

Dilerse, şu duâyı da okuyabilir:

Anlamı: Cebrâîl,mîkâîl ve İsrâfîl'in Rabbi olan, gökleri ve yeri yaratan, gizli ve açık her şeyi bilen Allahım! Ayrılığa düştükleri konularda kullarının arasında ancak sen hüküm verirsin. İhtilafa düşüldüğünde, beni izninle hakka ilet.Çünkü sen, dilediğini dosdoğru yola iletirsin.

Not: İstiâze "Allah'a sığınmak" konusunda seçilen cümle:

Anlamı:
    "Allah'ın rahmetin kovulmuş şeytandan Allah'a sığınırım."

Dilerse, onun yerine şunu okur:
    Anlamı: "Allah'ın rahmetinden kovulmuş şeytandan, vesvesesinden,kibir ve yalanından hakkıyla işiten ve bilen Allah'a sığınırım."