İftar yemeğinin önemi nedir?

Konusu 'Oruç tutmak' forumundadır ve Beyza tarafından 27 Haziran 2014 başlatılmıştır.

1. Beyza

Beyza Moderatör

Oruçluya iftar yemeği vermenin önemi

Oruçlulara iftar yemeği vermek hayırlı bir davranış olduğu gibi bu sofralarda misafir ağırlamakta unutulmaması gereken geleneklerimizdendir.Peygamberimiz buyuruyorki :"Bir oruçluya iftar veren kimse o oruçlunun orucu kadar sevab verilir.Ancak o oruçlunun sevabındanda birşey eksilmez". Oruç ibadetini tamamlayıp iftar vaktine yetişen kimse bundan büyük bir mutluluk ve sevinç duyar . O tutttuğun orucun mükafatını almak üzere kıyamet gününde Allahın huzuruna vardığı zaman en büyük sevinci tadacaktır.Peygamberimiz şöyle buyurur;"Oruçlunun iki sevinci vardır : Biri iftar yemeği vakti diğeride Allaha kavuştuğu vaktidir."
    Yolda giderken bir oruçluya bir hurma veya bir zeytin verilirsede iftar verme sevabına kavuşulur .Yemek yedimeyi nimet bilmek gerekir. Misafir sofrada bulunduğu müddetçe meleklerin ev sahibine dua edeceği bildirilmiştir. Kıyamette Allahu Teala kimine ; "Bana niçin yemek vermedin ?" diye sorar .O'da ,"Sen Alemlerin rabbisin sana nasıl yemek verebilirdim "der. Allahu Tealada,"Aç olan bir arkadasına yemek vermedin eger verseydin bana yemek vermiş gibi sevab alırdın." buyurur .