iftar vaktinde yapılan dualar Öyle bir vakit varki yapılan dualar boş olarak dönmez. İşte bunlardan biride iftar vaktinde yapılan duadır. İftar vaktinde YüceAllah'a yapılan dualardır. Peygamberimiz (s.a.v) "Üç kişi vardır ki, bunların duaları reddolunmaz. Bunlar, oruçlunun iftar vaktindeki duası, adil olan imamın duası ve bir de mazlumun duasıdır." buyurmuşlardır. Peygamber Efendimiz (s.a.v)'ın İftar vaktinde okuduğu dua ise şöyledir: " Allah'ım; senin rızan için oruç tuttum, senin rızkınla orucumu açtım .Susuzluk gitti, damarlar ıslandı. İnşallah ecir ve sevap da sabit oldu. Yüce Rabbim cümlemizin orucunu ve duasını kabul etsin. Duanın Okunuşu "Allahümme leke sumtü, ve bike amentü, ve aleyke tevekkeltü, ve ala rızkıke eftartü, ve savmel’ğadi min şehri ramazane neveytü, fağfir lî ma kaddemtü ve ma ahhartü" Duanın Anlamı: "Allahım, senin rızan için oruç tuttum, sana inandım, sana güvendim, senin rızkınla orucumu açtım. Ramazan ayının yarınki orucuna da niyet ettim. Artık benim geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla!"