Hazreti Salih a.s Kur'an-ı Kerim'de adı geçen peygamberlerden biridir ve Semud kavmine gönderilmîştîr. Allah Azze ve celle onu, önceki peygamberlerin getirmiş olduğu tevhid dininden sapıp kendilerine ilahlar edinen Semud kavmini uyarmak için peygamber olarak göndermiştir. Fakat Semud kavmi, diğer azgın kavimlerde olduğu gibi onu dinlememişler ve de eziyet edip, yanların dan kovmuşlardır. Semud kavminin ileri gelenleri onunla alay ederek küçümsemeye çalışmış ve de kendilerini tehdit ettiği azabın gelmesini istemişlerdîr. Bunun üzerine Allah Azze ve celle onları şiddetli bir şekilde cezalandırarak yok etmiştir. Hazreti Salih a.s'ın ve Semud kavminin kıssası sonraki nesillere ibret olsun diye Kur'an-ı Kerim'de yer almıştır. Hazreti Hud a.s'ın ölümünden sonra, Semud'un torunları Kuzey Arabistan bölgesine yerleşmişlerdir. Kendilerine köşkler, saraylar inşa etmişler ve taşları oydular, onlara yeni şekiller verdiler ve köşklerini ve saraylarını bu şekillerle süslemişlerdir. Semud kavmi, tevhit inancını unutup Allah Azze ve celle ortak koştular ve yapmış oldukları putlardan kendilerine tanrılar edindiler. Bu kavmin ahlak ve de fazilet bakımından en üstünü olan Salih'e 40 yaşına geldiği zaman peygamberlik görevi verilmiştîr. Hazreti Salih a.s, kavmine gerçeği bildîrdi ve de onları doğru olan yola çağırdı ve tebliğde bulundu; "Şüphesiz ben, size gönderilmiş emin bir peygamberim. Yüce Allah'tan korkun ve bana itaat edin. Ben sizden tebliğim için bir ücret istemiyorum. Benim ücretim âlemlerin Rabbına aittir." dedi.