Biyografi Hz. Nuh'un (as) Hayatı Kıssası kısaca Özet

Konusu 'İslam büyüklerinin hayatları' forumundadır ve saadet tarafından 4 Aralık 2018 başlatılmıştır.

1. saadet

saadet Moderatör Admin

Hz. Nuh'un (as) Hayatı Kıssası kısaca Özet

Peygamberler bu kutlu görevlerini yaparken pek çok sıkıntılarla karşı karşıya geldiler. Şiddetli zorluklara karşı en büyük mücadeleyi veren peygamberlere "Ulül-azm" denilmiştir. Bu peygamberlerden Hz. Nuh (a.s.) 950 yıllık ömrünü Yüce Allah'a inanmaya davetle geçirmiş olmasına karşın çok az kişi ona inandı. İnsanlığın ikinci atası olarak da bilir.

Hz. Nuh'un (a.s.) kavmi putlara tapan, zalim, yoldan çıkmış, kötü ve acımasız bir milletti. Hz. Nuh (a.s.) onları Yüce Allah'a inanmaya çağırdığında "Bu ancak cinnet geçirmiş bir adamdır..." diyerek karşı çıktılar. Peygamber Hz. Nuh (a.s.) "Rabbim! Beni yalanlamalarına karşı bana yardım et!" diyerek dua edince, Cenab-ı Allah kendisine bir gemi yapmasını her canlıdan bir çifti ve inananlar ile ailesini gemiye almasını emretti. Yaptığı gemiye çok az kişi bindi, kendi eşi ve oğlu bile davetini kabul etmedi. Sonradan çıkan tufan sonucunda yalnızca gemiye binenler kurtuldular

7 Mu’minûn Sûresi, âyet 25.
    8 Mu’minûn Sûresi, âyet 26.