Nuh (a.s)'ın Duası Hz. Nuh (aleyhisselam), kendisine iman etmeyen oğlu suda boğulunca; "Rabbim! Şüphesiz ki oğlum da ailemdendir. Senin vaadin elbette haktır, Sen hakimler hakimisin" diye münacaatta bulunmuş, bunun üzerine Allah Azze ve celle "Ey Nuh! O senin ailenden sayılmaz; çünkü kötü bir iş işlemiştir; öyleyse bilmediğin şeyi Benden isteme. İşte sana öğüt, bilgisizlerden olma" (Hud, 11/45-46) diye buyurmuştur. Bu ikazdan sonra Hz. Nuh (aleyhisselam) şöyle dua etmiştir: رَبِّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ أَنْ أَسْأَلَكَ مَا لَيْسَ لِي بِهِ عِلْمٌ وَإِلاَّ تَغْفِرْ لِي وَتَرْحَمْنِي أَكُن مِّنَ الْخَاسِرِينَ Okunuşu: "Rabbi innî eûzu bike en es'eleke mâ leyse lî bihî ilm(ilmun), ve illâ tagfirlî ve terhamnî ekun minel hâsirîn." Manası: "Ey Rabbim! Bilmediğim şeyi istemekten Sana sığınırım. Eğer Sen, beni bağışlamaz ve esirgemezsen, ben ziyana uğrayanlardan olurum!" (Hûd, 11/47) Hz. Nuh (aleyhisselam)'ın Kur'an'ı Kerim'de geçen diğer duaları: رَبِّ انصُرْنِي بِمَا كَذَّبُونِ Okunuşu: "Rabbinsurnî bimâ kezzebûn" Manası: “Ey Rabbim! (Kavmimin) beni yalanladıklarına karşı bana yardım et.” (Mü'minun, 23/26) رَبِّ اغْفِرْ لِي وَلِوَالِدَيَّ وَلِمَن دَخَلَ بَيْتِيَ مُؤْمِنًا وَلِلْمُؤْمِنِينَ وَالْمُؤْمِنَاتِ وَلَا تَزِدِ الظَّالِمِينَ إِلَّا تَبَارًا Okunuşu: "Rabbigfirlî ve li vâlideyye ve li men dehale beytiye mu’minen ve lil-mu’minîne vel-mu’minâti ve lâ tezidiz-zâlimîne illâ tebârâ." Manası: "Rabbim! Beni, ana babamı, iman etmiş olarak evime girenleri, iman eden erkekleri ve iman eden kadınları bağışla, zalimlerin de ancak helâkini arttır!" (Nûh, 71/28)