Resul-i Ekrem Efendimiz’in (s.a.v.) sık sık okuduğu dualar… Resul-i Ekrem Efendimiz (s.a.v.) : “Allah Azze ve celle kimin hayrını murad ederse onları ona öğretir, sonra ebediyyen unutturmaz.” buyurdu ve şu duaları tavsiye ettiler… Türkçe Okunuşu: “Allahümme innî daîfun fe kavvi fî rıdake da’fî ve huz ilelhayri binasiyetî vec’alil islame münteha rıdaye. Allahümme innî daîfün fekavvinî ve innî zelîlün feizzenî ve innî fakîrün ferzuknî.” Anlamı: “Allah’ım! Ben zayıfım, zaafımı Sen’in rıza-yı şerîfini kazanma husûsunda kuvvetlendir. Nasiyemden tutarak beni hayra sevkeyle! İslam’ı rızamın en son noktası kıl! Allah’ım! Ben zayıfım, beni kuvvetlendir; insanlar arasında küçük görülüyorum, beni izzet sahibi kıl! Ben muhtacım, beni rızıklandır.” (Suyûtî, el-Camiu’s-sağîr, no: 2882; Hakim, el-Müstedrek, I, 708/1931) Allah'a sığınma duası “Allah’ım! acizlikten, tembellikten, korkaklıktan, cimrilikten, yaşlılığın getirdiği takatsizlik ve bunaklıktan, kasvetten (katı kalplilikten), gafletten, yokluktan, zilletten, mal ve hayır azlığından, meskenetten (kötü halden) Sana sığınırım. Nefsin doymak bilmeyen ihtiyaç hissinden, küfürden, fasıklıktan, hakka muhalefetten ve ayrılıktan, nifaktan, süm’adan (amelleri insanların duyması için yapmaktan), riyadan Sana sığınırım. Sağırlıktan, dilsizlikten, delilikten, cüzzamdan, barastan ve her türlü kötü ve müzmin hastalıklardan Sana sığınırım.” (Buhari, Tefsir, 16/1; Suyûtî, el-Camiu’s-sağîr, no: 1489; Hakim, el-Müstedrek, I, 712/1944) ALLAHIM BENİ İYİLİK YAPTIĞINDA SEVİNEN, KÖTÜLÜK YAPTIĞINDA HEMEN İSTİĞFAR EDEN KULLARINDAN EYLE! Resul-i Ekrem Efendimiz (s.a.v) duasında şöyle buyur “Allah’ım! Beni, iyilik yaptığında sevinen, kötülük yaptığında ise hemen hatasını anlayıp istiğfar eden kullarından eyle!” (İbn-i Mace, Edeb, 57; Suyûtî, el-Camiu’s-sağîr, no: 1462) EKSERİYETLE OKUDUĞU DUASI Türkçe Okunuşu: “Ya mukallibel kulûb, sebbit kalbî ala dînike.” Anlamı: “Ey kalbleri çekip çeviren Rabbim! Kalbimi dînin üzere sabit kıl.” idi. (Tirmizî, Deavat, 85)