Kutlu Doğum Haftası İle İlgili Şiirler HZ MUHAMMED [S.A.V.] Hasretini anlatmak o kadar zorki, Zamanın çıldırdığı bu umman içinde. Masallar okurken şu insanoğlu, Umman'ın başlangıcına seni yazdım. Hicranla geçen yıllarını okudukça, Allah'ıma senin şefaatin için yalvardım. Mutluluğu tattım seni dinledikçe, Mutluluğu içtim o ummanını gördükçe. Ezan-ı muhammedî arşa yükseldikçe, Dâvâ'nın kıymetini yeniden anladım. (Salavat-ı şerife getirmek mutluluk deryamdır Anlamadan seni yargılayanlar kanayan yaramdır Veda hutben ise hikmetli nasihatındır.) Rafet Maden ADI GÜZEL KENDİ GÜZEL MUHAMMED Canım kurban olsun senin yoluna, Adı güzel, kendi güzel Muhammed, Şefâat eyle bu kemter kuluna, Adı güzel, kendi güzel Muhammed Mü'min olanların çoktur cefâsı, Ahirette olur zevk-u sefâsı, On sekiz bin âlemin Mustafâ'sı, Adı güzel, kendi güzel Muhammed Yedi kat gökleri seyrân eyleyen, Kûrsûn üstünde cevlân eyleyen. Mi'râcda ümmetin Hak’dan dileyen, Adı güzel, kendi güzel Muhammed Ol çâriyâr anın gökler yâridir, Anı seven günahlardan beridir, On sekiz bin âlemin serveridir, Adı güzel, kendi güzel Muhammed Aşık Yunus neyler iki cihânı sensiz, Sen Hak Peygambersin şeksiz, gümânsız Sana uymayanlar gider imânsız, Adı güzel, kendi güzel Muhammed. Gülümsüyor (Peygamberim gönül erim) Güller açar gül yüzünde, Hem neşede hem hüzünde, Gecesinde gündüzünde, Allah için gülümsüyor . Çağlar öncesi sonrası, Adem peygamber tebası, Halil ibrahim sofrası, Peygambere gülümsüyor. Melekler safa girince, Yedi kat gök geçilince, Ümmet ona verilince, Allah için gülümsüyor. HZ MUHAMMED’İN DOĞUMU Alem başka bir alem oldu Dünyaya sanki nur doldu SAVa gölü bile kurudu Hz.muhammed` in doğumu Yarap nasıl yarattı o öksüzü Gösterdi bizlere gün yüzü Rebiül evvel ayının on ikinci günü Hz.muhammed` in doğumu Allah aşkına baş koydu Öğretti bizlere tek yolu Herkesi imanda buluşturdu Hz.muhammed` in doğumu Mecüsiler in ateşi söndü Putlar yerlere devrildi Dünya tersine döndü Hz.muhammed` in doğumu İhdişamlı kisra sarayı Tam on dört sutunu yıkıldı O hak peşinde,halkı koruyandı Hz.muhammed` ìn doğumu Bütün cihan bekleşmekteydi Ve çok sonra o geldi İnsanlık hali beterdi Hz.muhammed`in doğumu Bir gece o doğdu İslamiyet doğdu,insanlık doğdu Kötülerin sonu oldu,Allah`ın sevgili kulu Hz.muhammed`in doğumu Alemler`in rahmeti,şerefi O dünyada tekti Tüm cemiyetin ferdi Hz.muhammed`in doğumu Müyesser Akbay