Hz Muhammedin Dua Örnekleri

Konusu 'Hz.Muhammedin hadisleri' forumundadır ve Eylül tarafından 12 Kasım 2013 başlatılmıştır.

1. Eylül

Eylül Moderatör

Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem’den dua örnekleri: “Rabbim! Ürpermeyen kalpten, doymayan nefisten, fayda vermeyen ilim'den ve kabul olmayacak duadan sana sığınırım ” [Müslim]

“Rabbim ! Seni anmak, sana şükretmek ,sana güzelce ibaadet etmek için bana yardım et” [Ebu Davud]

“Bizi yediren, içiren, koruyan, barındıran Rabbime şükürler olsun” (Müslim)

“Allah’ım senden yararlı bilgi, temiz rızık ve kabul edilmiş ibaadet dilerim” (Müslim)

Hazreti Aişe (r.anh) anlatıyor: " Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem yatağına girdiği zaman, ellerine üfleyip Muavvizeteyn'i ve Kul hüvallahu ahad'ı okur ellerini yüzüne ve vücuduna sürer ve bunu 3 defa tekrar ederdi. Hastalandığı zaman aynı şeyi kendisine yapmamı emrederdi".

ـ بِاسْمِكَ اللَّهُمَّ أحْيَا وَأمُوتُ، اَلْحَمْدُ للّهِ الَّذِِى أحْيَانَا بَعْدَ مَا أمَاتَنَا، وَإلَيْهِ النُّشُورُ

Hazreti. Huzeyfe İbnû'l-Yeman (r.anh) anlatıyor: " Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem yatağına girince şu duayı okurdu:

ـ بِاسْمِكَ اللَّهُمَّ أحْيَا وَأمُوتُ

"Allahm! Senin adınla hayat bulur, senin adınla ölürüm".

Sabah olunca da şu duayı okurdu:

ـ اَلْحَمْدُ للّهِ الَّذِِى أحْيَانَا بَعْدَ مَا أمَاتَنَا، وَإلَيْهِ النُّشُورُ

"Bizi öldürdükten sonra tekrar hayat veren Allah'a hamdolsun!. Zaten dönüşümüz de O'nadır".
    [Buhârî, Daavat 7]

Hazreti. Bera (r.anh) anlatıyor: " Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem buyurdular ki: "Yatağına girdiğin zaman şu duayı oku:

ـ اللَّهُمَّ أسْلَمْتُ نَفْسِى إلَيْكَ، وَوَجَّهْتُ وَجْهِى إلَيْكَ، وَفَوَّضْتُ أمْرِى إلَيْكَ، وَألْجَأتُ ظَهْرِى إلَيْكَ، رَغْبَةً وَرَهْبَةً إلَيْكَ، َ مَلْجَأَ وََ مَنْجى مِنْكَ إَّ إلَيْكَ، آمَنْتُ بِكِتَابِكَ الَّذِى أنْزَلْتَ، وَبِنَبِيِّكَ الَّذِى أرْسَلْتَ، فإنَّكَ إنْ مُتَّ مِنْ لَيْلَتِكَ مُتَّ عَلى الْفِطْرَةِ، وَإنْ أصْبَحْتَ أصَبْتَ خَيْراً

"Rabbim! Nefsimi sana teslim ettim, yüzümü Sana çevirdim, işlerimi Sana emânet ettim ve sırtmı Sana dayadım. Senin rahmetinden ümîtvârım, gazabındanda korkuyorum. Senin ikabına karşı, senden başka ne melce var, ne de kurtarıcı. İndirdiği Kitab'a, gönderdiğin Peygamber Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem'e iman ettim".

"Şayet bunu okuduğun gece ölecek olur isen fıtrat üzere ölmüş olursun. Eğer sabaha erersen hayırbulursun". [Buhârî, Daavat 7,9]