Hz. Muhammed’i (s.a.v.) Diğer İnsanlardan Ayıran Yönü Nedir? Açıklayınız

Konusu 'Hz.Muhammedin hayatı' forumundadır ve Lasey tarafından 17 Ağustos 2017 başlatılmıştır.

1. Lasey

Lasey Admin

Hz. Muhammed’i (s.a.v.) Diğer İnsanlardan Ayıran Yönü Nedir? Kısaca

Hz. Muhammed (s.a.v)'i sahip olduğu özellikler bakımından diğer insanlardan ayıran en önemli özellik, ona vahyin gelmiş olmasıdır.

Hz. Peygamberin doğaüstü bir gücünün olmadığı En'am suresi, 50. ayette şöyle vurgulanmıştır: "De ki: Ben size, 'Allah'ın hazineleri benim yanımdadır.' demiyorum. 'Ben gaybı da bilmem.' Size 'Ben bir meleğim.' de demiyorum. 'Ben sadece, bana gönderilen vahye uyuyorum.'..." Onun bu özelliklerinin dile getirilmesi, Hz. Peygamberin ilahlaştırılmaması içindir. Çünkü bazı toplumlar, geçmişte peygamberleri ilahlaştırma eğilimi içine girmişlerdir.

Peygamberin çağrısından habersiz olan o dönemin insanları, peygamberin insanların arasından seçilmesini kabullenemez, onun insanüstü özelliklere sahip olması gerektiğini savunurlardı. Onlara göre peygamber, ya gelecekten haber veren biri ya da kusursuz bir melek özelliği taşımalıydı. Bir ayette bu konuya şöyle değinilmiştir: "Şöyle dediler: Bu ne biçim peygamber; (bizler gibi) yemek yiyor, çarşılarda dolaşıyor! Ona kendisiyle beraber uyarıcı olarak bir melek indirilmeli değil miydi?" (Furkan suresi, 7. ayet.) Bu iddiaların geçersiz olduğu Furkan suresinin 20. ayetinde şöyle ifade edilmiştir:"(Resulüm!) Senden önce gönderdiğimiz bütün peygamberler de hiç şüphesiz yemek yerler, çarşılarda dolaşırlardı. Biz, sizi birbiriniz için imtihan konusu yaptık..." Bu ayet de gösteriyor ki peygamberler de bizim gibi birer