Hz. Muhammed (s.a.v.), anne-babalara niçin tüm çocuklarına eşit davranmalarını tavsiye etmiştir?

Konusu 'Hz.Muhammedin hayatı' forumundadır ve Lasey tarafından 10 Haziran 2017 başlatılmıştır.

1. Lasey

Lasey Admin

Hz. Muhammed (s.a.v.), anne-babalara niçin tüm çocuklarına eşit davranmalarını tavsiye etmiştir?

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) anne babalara bütün çocuklarına eşit davranmalarını tavsiye etmiştir. Kendisi de çocukları arasında ayrım yapmamıştır.
    “Göklerin ve yerin mülkü (hükümranlığı) Allah’ındır. O, dilediğini yaratır. Dilediğine kız çocukları, dilediğine erkek çocukları verir.”33 buyuran Allah, kız çocuğu ya da erkek çocuğu sahibi olmanın kişinin kendi elinde olmadığını belirtmiştir. Hz. Muhammed (s.a.) de kendi yaşamındaki uygulamalarıyla kız veya erkek çocuk sahibi olmak arasında bir ayrım olmadığını, erkek çocuk sahibi olmayı bir üstünlük belirtisi olarak görmediğini göstermiştir.

Peygamber Efendimiz kızları küçük gören anlayışı uygulamaları ve tavsiyeleriyle değiştirmeye çalışmıştır. “Kızlara karşı nefret duymayın. Zira onlar kıymetli can yoldaşlarıdır.” “...Zira ben de kızların babasıyım ve anneleri de kıymetli can yoldaşlarıdır.”34 buyuran Hz. Muhammed, kız ve erkek çocuklar arasında eşit davranmayı tavsiye ettikten sonra “Eğer ben, birisini üstün tutacak olsaydım, kızları üstün tutardım.” sözleriyle kız çocuklarına erkekler kadar değer verilmesini sağlamaya çalışmıştır.