Peygamber Efendimiz İle İLgili Kısa Şiirler Ey Şanlı Nebi. Cehalet insanı, boğduğu zaman, Yetiştin zalime, vermedin aman. Adın anılıyor, inan her zaman, Alemlere Rahmet, sevgili Nebi. İnan ki candan, özledik seni, Hasretin her an, yakar sinemi. Hediye bıraktın, bana dinimi, Minnettarım sana, Ey Şanlı nebi. Güneşim, ayım, ışığım sensin, Sensiz bu dünyayı, garip neylesin, Allahtan sen bize, bir hediyesin. Gönlümün sulatanı, Ey şanlı nebi. Sen gideli inan, bozuldu bağlar. Ümmetin dertlidir, bağrı kan ağlar. Senden umut bekler, hastalar sağlar. Ey dertlere derman, Ey şanlı nebi. Necdet Erem Peygamber Odur gaye insan, ufuk peygamber O ki; ne hayal, ne rüya, ne de zan, Ondan bize en kutsi haber; Kuran, sünnet, ölüm, mahşer ve mizan... O ki tüm çileye, derde hekimdir, O ki içimdeki aşka hakimdir, Beni ona aşık yapan da kimdir? Ve yüreğime o sevgiyi yazan. Onsuz boyun büktü baharda güller, Ötmüyor bahçemde artık, bülbüller, Hep gözyaşlarıyla soldu sümbüller, Hasret çiçeğime vurdu bir hazan. Mehmet Akif Uçar Gülümsüyor (Peygamberim gönül erim) Güller açar gül yüzünde, Hem neşede hem hüzünde, Gecesinde gündüzünde, Allah için gülümsüyor Çağlar öncesi sonrası, Adem peygamber tebası, Halil ibrahim sofrası, Peygambere gülümsüyor. Melekler safa girince, Yedi kat gök geçilince, Ümmet ona verilince, Allah için gülümsüyor. Ahmet Yazıcıoğlu Küçük Na't Göz seni görmeli, ağız seni söylemeli Hafıza seni anmak ödevinde mi Bütün deniz kıyılarında seni beklemeli Sen Eskimoların ısınması sevgililer mahşeri Aklım yeni bir akıldır çiçeklerden Mantığım mantığın üstünde yeni İçimde Nuh'un en yeni tufanı Dünyaya ayak basıyorum yeniden Göz seni görmeli ağız seni söylemeli Bütün deniz kıyılarında seni beklemeli Yüzlerce yıl geçiyor belki bir bulut geçiyor Ben yeni doğmuş bir çocuk gibi Herkesin konuştuğu dilden mahrum Ama yepyeni bir dil konuşmanın sevinci Bütün deniz kıyılarında seni anmalı Sen buzulların erimesi Eskimoların ısınması Sezai Karakoç