Hz.isa Kimdir ? Hz.isa Hayatı ve Biyografisi Kur'an-ı Kerim'de ismi geçen seçkin dört aile vardı. Bunlardan biri de Al-i İmrân'dı. Hz. İsa'nın annesi bu ailedendi, adı Meryem'di. Annesi hamileyken kızını Hz. Süleyman (a.s.) tarafından yaptırılan Beytül Makdis adı verilen mabede adamıştı.27 Allah (c.c.) bu adağı kabul etti ve Hz. Meryem doğduğunda annesi Beyt-i Makdis'e verdi. Hz. Meryem orada Zekeriya peygamber gözetiminde büyüdü. Bir gün vahiy meleği Cebrail (a.s.) ona gelerek bir oğlu olacağını söyledi. Hz. Meryem bu habere çok şaşırdı bunun imkansız olduğunu söyledi. Bu olay Kur'an-ı Kerim'de şöyle anlatılır: ""(Meryem), "Ey Rabbim! Bana bir beşer dokunmamışken benim nasıl çocuğum olur?" dedi. Allah, "Öyle ama, Allah dilediğini yaratır. O, bir şeyin olmasını dilediğinde ona sadece "ol" der, o da hemen oluverir." dedi." dedi." (Âl-i ùmrân Sûresi, âyet 47.) Hz. Meryem hamile kaldı ve Hz. İsa (a.s.) bir babaya ihtiyaç duyulmaksızın mucize bebek olarak dünyaya geldi. Bu doğum tek kelimeyle Allah'ın (c.c.) dilemesiydi, bir mucizeydi. Hz. Âdem de (a.s.) bu şekilde anasız ve babasız yaratılmıştı.29 Hz. İsa (a.s.) doğunca insanlar Hz. Meryem'i iffetsizlikle suçladıklarında “Bebek şöyle konuştu: "Şüphesiz ben Allah'ın kuluyum. Bana kitabı (İncil'i) verdi ve beni bir peygamber yaptı." (Meryem Sûresi, âyet 30. ) Hz. İsa (a.s.) büyüyünce kendisine peygamberlik görevi verildi. Fakat halk Hz. İsa'ya (a.s.) inanmadılar. İnanmaları için onlara mucizeler gösterdi: Alaca hastalığına yakalananları tedavi etti, ölüleri diriltti, körleri iyileştirdi, eliyle kuş resmi yaparak üfleyince kuşlar canlanıp uçtu. Buna rağmen sen büyücüsün diyerek ona inanmadılar. Çok az kimse Hz. İsa'ya (a.s.) inandı ve ona yardım etmeye karar verdi. Hz. İsa'nın (a.s.) bu yardımcılarına Havariler denilmektedir. Onların çalışmalarından rahatsız olanlar Hz. İsa'yı (a.s.) öldürmeye kalkıştılar. Onlar ise Hz. İsa'ya (a.s.) benzeyen birini yakalayıp öldürdüler ve onun Hz. İsa (a.s.) olduğunu zannettiler. Hz. İsa'yı (a.s.) öldürmeye kalkışanlar bu emellerine ulaşamadılar. Kur'an-ı Kerim'de bu konu şu şekilde anlatılmaktadır: "Bir de inkârlarından ve Meryem'e büyük bir iftira atmalarından ve "Biz Allah'ın peygamberi Meryemoğlu İsa Mesih'i öldürdük" demelerinden dolayı kalplerini mühürledik. Oysa onu öldürmediler ve asmadılar. Fakat onlara öyle gibi gösterildi. Onun hakkında anlaşmazlığa düşenler, bu konuda kesin bir şüphe içindedirler. O hususta hiçbir bilgileri yoktur. Sadece zanna uyuyorlar. Onu kesin olarak öldürmediler." (Nîsa Sûresi, âyet 156-157) Hz. İsa (a.s.) göğe kaldırılmadan önce kendisinden sonra gelecek olan peygamberi haber verdi: "...Ey İsrailoğulları! Şüphesiz ben, Allah'ın size, benden önce gelen Tevrat'ı doğrulayıcı ve benden sonra gelecek, Ahmed adında bir peygamberi müjdeleyici (olarak gönderdiği) peygamberiyim..." (Saff Sûresi, âyet 6) Hz. İsa'ya (a.s.) kitap olarak İncil verildi. O göğe çekildiği zaman kendisine inanan çok az kişi vardı. Zamanla ona inananlar kendisini ve annesini ilahlaştırdı.