Dua Hz İbrahim'in Duası ve Anlamı

Konusu 'Dua hazinesi' forumundadır ve Eylül tarafından 23 Mayıs 2014 başlatılmıştır.

1. Eylül

Eylül Moderatör

Hz İbrahim'in Duası

Hz. İbrahim (a.s), kendisi için dua ettiği gibi, anne - babası, nesli ve tüm Müslümanlar içinde dua etmiş.
    Bu dualar Kur'an-ı Kerim'de zikredilmek sureti ile biz Müslümanlara yol gösterilmiş, nasıl dua edeceğimiz ve duada neler dilyeceğimizi öğretilmiştir.

Hz. İbrahim (a.s) Kur'an-ı Kerim'de bize örnek olacak duaları zikredilmiştir.

رَبِّ هَبْلِي حُكْمًاوَاَلْحِقْنَيِ باِالصَّالِحِينَ

1. Okunuşu: " Rabbi heb li hukmen ve elhıkni bis sâlihin."

Manası:
    “Ey Rabbim! Bana bir hikmet bahşet ve beni salih kimseler arasına kat.”(Şuara,26/83)

رَبِّ اجْعَلْنِي مُقَيمَ الصَّلاَةِ وَمِنْ ذُرِّيَّتيِ رَبَّناَ وَتَقَبَّلْ دعاَءَ

2. Okunuşu:"Rabbic'alnî mükîme's-salâti ve min zürriyyetî, Rabbenâ ve tekabbel duâ'e."

Manası:“Rabbim! Beni namaza devam eden bir kimse eyle. Soyumdan da böyle kimseler yarat. Rabbimiz! Duamı kabul eyle.” (İbrahim,14/40)

رَبَّناَاغْفِرْلِي وَلِواَلِدَيَّ وَلِلْمُؤْمِنِينَ يَوْمَ يَقُو مُ الْحِساَبُ

3. Okunuşu:"Rabbene'ğfirli veli-valideyye veli'l mü'minine yevme yekum'l-hısab."

Manası:
    "Ey Rabbimiz! Herkesin hesaba çekileceği günde beni,ana-babamı ve mü'minleri bağışla!"(İbrahim,14/41)

güzel-bir-dua.