Biyografi HZ. HAMZA MÜSLÜMAN OLUYOR (ÖZET)

Konusu 'İslam büyüklerinin hayatları' forumundadır ve saadet tarafından 24 Ekim 2018 başlatılmıştır.

1. saadet

saadet Moderatör Admin

HZ. HAMZA MÜSLÜMAN OLUYOR ( ÖZET)

Bir gün güzel bir olay gerçekleşti. Bir kötülükten bir güzellik doğdu. Hz. Muhammed Kâbe’nin yanında oturuyordu. Müslümanların en büyük düşmanı Ebu Cehil oraya geldi. Sevgili Peygamberimize çirkin sözler söyledi. Yüce Allah’ın elçisi ağzını açmadan kalkıp gitti.

İşte o sırada, Hamza göründü. Hz. Muhammed'in bu yiğit amcası avdan dönüyordu. Bir kadın yolunu kesti:

—Biraz önce burada olmalıydın Hamza! Ebu Cehil yeğenine çok hakaret etti. Hem ona hem dinine sövdü, dedi.

Hz. Hamza tanınmış bir pehlivandı. Yiğit adamdı. Herkes onu sayar ve ondan çekinirdi. O henüz Müslüman olmamıştı. Hamza bu olaya çok sinirlendi. Üstelik yeğeni onun süt kardeşiydi. Getirdiği dini kabul etmese bile ona laf söyletmezdi.

—Şimdi Ebu Cehil nerede? diye sordu.
    Kadın, Kâbe’yi gösterdi. Hamza bir nefeste oraya varıp Ebu Cehil’in tepesine dikildi. Elindeki yayı onun başına indirdi. Çok öfkelenmişti;

“Sen misin ona söven? Sen misin ona yalancı diyen? O, hayatında bir defa bile yalan söylemedi. İşte ben de onun dinini kabul ediyorum. Gücün yetiyorsa ona yaptıklarını bana da yap!’’ diye bağırdı. Herkes sesini kıstı. Ebu Cehil, yaptıklarına pişman olmuştu. Hamza’yı da kaybetmişti.