Hz Ebubekir'in Müslüman Oluşu

Konusu 'İslam büyüklerinin hayatları' forumundadır ve Adile tarafından 21 Ekim 2013 başlatılmıştır.

1. Adile

Adile Admin

Hz Ebubekir'in Müslüman Oluşu

Hz. Ebu Bekir, çok önceden beri Resul-i Ekrem Efendimizin en yakın dostlarından biri idi. Çok iyi anlaşır ve hep konuşurlardı .Onda da göze çarpan en önemli vasıf; Cahiliyye Devrinin çirkin adetleri, kötü ahlak ve yaşayışlarıyla fıtratını bozmamış olması, ruh, kalb ve aklını şirk inancı ile kirletmemiş bulunmasıydı.Peygamberimiz, henüz açıktan davete başlamamıştı. Fakat yine de davası kulaktan kulağa yayılmış ve Kureyş ileri gelenleri tarafından duyulmuştu.Hz. Ebu Bekir, Yemen tarafına yaptığı bir seyahetten henüz dönmüştü. Başta Ebu Cehil, Ukbe bin Ebi Muayt ve bazı Kureyş ileri gelenleri kendisine Hoş geldin demek için evine vardılar.
    Hz. Ebu Bekir,
    Ben Mekke'de yokken neler olup bitti? Önemli bir haber var mı? diye sordu.
    Ey Ebu Bekir dediler. Büyük iş var! Ebu Talib'in yetimi Muhammed, peygamberlik iddiasına kalkıştı. Biz de senin Yemen'den dönüşüne kadar beklemeyi uygun bulduk. Artık, sen o dostuna git, ne edeceksen et.
    Hz. Ebu Bekir, derhal peygamberimizin evine vardı:
    Ya Ebe'l-Kasım! Peygamberlik iddiasında bulunduğun, kavminden ayrıldığın ve atalarının dinini kötüleyip, inkar ettiğin doğru mu? diye sordu.
    Resul-i Zişan Efendimiz, küçük yaşlarından beri beraber oldukları Hz. Ebu Bekir'in bu sözlerine önce tebessüm buyurdu. Sonra da,
    Ya Eba Bekir! Ben sana ve bütün insanlara gönderilmişYüce Allah'ın peygaberiyim. İnsanları bir tek olan Allah'a davet ediyorum. Sen de şehadet getir dedi.
    Hz. Ebu Bekir'in akıl ve gönül aleminde bir anda içi huzurla doldu. Bu sözleri, küçük yaşından beri çok iyi tanıdığı, zatını candan seven ve sayan ve o ana kadar mübarek dudaklarından hilaf-ı hakikat tek bir söz işitmeyen peygaberimiz (s.a.v) duyuyordu. Hiçbir tereddüt etmeden derhal kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.