Dua Hz. Ebubekirin Duaları

Konusu 'Dua hazinesi' forumundadır ve Lasey tarafından 24 Ocak 2017 başlatılmıştır.

1. Lasey

Lasey Admin

Hz. Ebu Bekir'in Yaptığı Bazı Dualar

Hazreti Ebu Bekir’in (radıyalahu anh) yaptığı duaları sizler için derledik.

Hz. Ebu Bekir bir gün Resul-i Ekrem Efendimiz’e (s.a.v) :

“–Ya Rasulallah! Bana bir dua öğretiniz de onu namazımda okuyayım” dedi.

Resul-i Ekrem Efendimiz’de (s.a.v), “Şöyle dua et!” buyurdular:

اَللّٰهُمَّ إنِّي ظَلَمْتُ نَفْسِي ظُلْماً كَثِيراً وَلَا يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إلاَّ أَنْتَ فَاغْفِرْ لِي مَغْفِرَةً مِنْ عِنْدِكَ وَارْحَمْنِي، إنَّكَ أَنْتَ الْغَفُورُ الرَّحِيم

“Allah’ım! Ben kendime çok zulmettim. Günahları bağışlayacak ise yalnız Sen’sin. Öyleyse tükenmez lütfunla beni bağışla, bana merhamet et! Çünkü affı sonsuz, merhameti nihayetsiz olan yalnız Sen’sin!” (Buhari, Ezan 149, Deavat 17, Tevhid 9; Müslim, Zikir 48)

Peygamberimizin Hz. Ebubekir'e Öğrettiği Dua

Ebu Bekir (radıyallahu anh) bir gün Peygamber (s.a.v) Efendimiz’e gelerek:

-Ey Allah'ın Resulü ! Bana bazı mübarek kelimeler öğretseniz de o kelimeleri sabah-akşam okusam” dedi.

Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) de:

اَللّٰهُمَّ فَاطِرَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ عَالِمَ الغَيْبِ وَالشَهَادَةِ، رَبَّ كُلِّ شَيْءٍ وَمَلِيكَهُ، أَشْهَدُ أَنْ لاَ إِلٰهَ إلاَّ أَنْتَ، أَعُوذُ بِكَ مِنْ شَرِّ نَفْسِي وَشَرِّ الشَّيْطَانِ وَشِرْكِهِ

"–Gökleri ve yeri, görünen ve görünmeyen alemleri yaratan Allah’ım! Ey her şeyin Rabbi ve sahibi! Sen’den başka ilah bulunmadığına kesinlikle şehadet ederim. Nefsimin şerrinden, şeytanın şerrinden, onun Allah’a şirk koşmaya davet etmesinden Sana sığınırım.. diye dua et ve bunu sabahleyin, akşamleyin ve yatağına girdiğin zaman söyle!” buyurdular. (Ebu Davud, Edeb 100-101/5067; Tirmizi, Deavat 14/3392)

Hz. Ebu Bekir'in Duası

Hz. Ebu Bekir (radıyallahu anh) şöyle dua ederdi:

اَللّٰهُمَّ اجْعَلْ خَيْرَ عُمْرِي آخِرَهُ، وَخَيْرَ عَمَلِي خَوَاتِمَهُ، وَخَيْرَ أَيَّامِي يَوْمَ لِقَائِكَ

“Allah’ım! Ömrümün en hayırlı devresi sonu, amellerimin en hayırlı kısmı neticeleri, günlerimin en hayırlısı da Sana kavuştuğum gün olsun!” (Süyuti, Tarihu’l-Hulefa, s. 103)

اَللّٰهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ الَّذِي هُوَ خَيْرٌ لِي فِي عَاقِبَةِ الْأَمْرِ، اَللّٰهُمَّ اجْعَلْ آخِرَ مَا تُعْطِينِي مِنَ الْخَيْرِ رِضْوَانَكَ وَالدَّرَجَاتِ الْعُلَا مِنْ جَنَّاتِ النَّعِيمِ

“Allah’ım! Sen’den akıbeti benim için hayır olacak şeyi istiyorum! Allah’ım! Bana hayırdan lütfettiğin en son şey rıza-yı şerifin ve Naim Cennetleri’ndeki yüksek dereceler olsun!” (Süyuti, Tarihu’l-Hulefa, s. 103)